Μεσσηνία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και πολίτες για τα μέτρα προστασίας

Μεσσηνία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και πολίτες για τα μέτρα προστασίας

Εντατικά συνεχίζονται οι έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, για την τήρηση των απαγορεύσεων που ισχύουν για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε επίπεδο χώρας, κινείται σε χαμηλά επίπεδα παραβίασης μέτρων και αυτό φαίνεται και από τα καθημερινά στοιχεία που γνωστοποιούνται από την Αστυνομία, αλλά και τα συνολικά των τελευταίων μηνών.

Χωρίς μάσκα
Την Πέμπτη σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 13.736 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι 298 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και από αυτές οι δύο βεβαιώθηκαν στη Μεσσηνία και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σ’ όλη τη χώρα βεβαιώθηκαν και 12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα.

Πρόστιμα Περιφέρειας και Μεσσηνίας
Από τον Μάιο έως και την Τετάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για παραβιάσεις μέτρων από επιχειρήσεις βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις και έγιναν 12 συλλήψεις. Από αυτές μια παράβαση και μια σύλληψη ήταν στη Μεσσηνία.

Για τη μη χρήση μάσκας από πολίτες στην Περιφέρεια έχουν επιβληθεί 44 πρόστιμα (150 ευρώ) και από αυτά τα 3 είναι στη Μεσσηνία. Σε επίπεδο Περιφέρειας έχει επιβληθεί και ένα πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Στη Μεσσηνία έχουν επιβληθεί και 4 πρόστιμα (500 ευρώ) για μη συμπλήρωση φόρμας PLF από ταξιδιώτες. Για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού σε επίπεδο περιφέρειας έχουν επιβληθεί 2 πρόστιμα, ενώ τέλος για παραβίαση κανόνων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων (αποστάσεις, είσοδος πελατών λόγω τ.μ) έχουν επιβληθεί τρία πρόστιμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη