Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Θετικός στον κορωνοϊό 24χρονος που γύρισε από διακοπές

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 24χρονος που βρισκόταν στη Ρόδο το προηγούμενο διάστημα επέστρεψε στην Καλαμάτα, παρουσιάζοντας ύποπτα συμπτώματα. Στο μοριακό έλεγχο που υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο νεαρός είναι ήπια, το ιατρικό προσωπικό τού συνέστησε να παραμείνει σε “καραντίνα” στο σπίτι του.

5 συνολικά τα κρούσματασύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αργά το απόγευμα, στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων η Μεσσηνία είχε συνολικά πέντε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του 24χρονου, τα υπόλοιπα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα διαπιστώθηκαν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα της Καλαμάτας. Πρόκειται για ασθενείς κυρίως νεαρής ηλικίας που εμφάνισαν συμπτώματα, όπως πυρετό και βήχα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι κανείς ασθενής δε χρήζει νοσηλείας και όλοι βρίσκονται σε «καραντίνα» στο σπίτι τους.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, πάντως, «κρούει» καμπανάκι κινδύνου για σωστή τήρηση των μέτρων, ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες, καθώς φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει διασπορά του νέου ιού στην τοπική κοινωνία.

Κ. Γαζ.