SOS εκπέμπουν οι ειδικευμένοι γιατροί για τις Παθολογικές του νοσοκομείου Καλαμάτας

SOS εκπέμπουν οι ειδικευμένοι γιατροί  για τις Παθολογικές του νοσοκομείου Καλαμάτας

Γ. Μπέζος: “Καλό θα ήταν να υπήρχαν περισσότεροι γιατροί”

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος στις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας όσον αφορά στην επαρκή ιατρική τους κάλυψη. Προχθές οι πρώτες διαμαρτυρίες και καταγγελίες έγιναν από το Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου για μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία και τη σκυτάλη πήρε το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας, καταγγέλλοντας υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ερωτώμενος από το «Θ» σημείωσε ότι στις Παθολογικές καλό θα ήταν να υπήρχαν περισσότεροι γιατροί, καθώς είναι μεγάλες κλινικές. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τη συγκεκριμένη περίοδο ενισχύονται με έναν ειδικευμένο, αλλά και με γενικούς ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας.

Σοβαροί κίνδυνοι

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας κατήγγειλε ότι την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν εφημέρευε ειδικευμένος παθολόγος. «Το γεγονός αυτό ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και, μάλιστα, εν μέσω της γνωστής πανδημίας. Αυτό οφείλεται στην επικίνδυνη υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής. Το σωματείο επανειλημμένα έχει θίξει το ζήτημα της μη επάρκειας σε ιατρικό προσωπικό. Οι ιατροί στις περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου υπερβαίνουν κατά πολύ τα όριά τους προκειμένου να καλύψουν τις εφημερίες», επισημαίνει το σωματείο.

Αποδίδει τις ευθύνες αποκλειστικά στη Διοίκηση του νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. «Καθώς η υποστελέχωση αντί να διορθώνεται γίνεται ακόμη πιο σοβαρή ενώ οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και λόγω της πανδημίας, είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα προκύπτει όλο και πιο συχνά το γεγονός της μη κάλυψης των εφημεριών με τους απαραίτητους ιατρούς. Επιβάλλεται να δοθεί άμεση λύση, αλλά και να θωρακισθεί η Παθολογική Κλινική με την πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων μόνιμων παθολόγων», καταλήγει η ανακοίνωση των Ειδικευμένων Ιατρών. 

Της Βίκυς Βετουλάκη