Συνελήφθησαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Μεσσηνία

Σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις και απόπειρες αυτών έθεσαν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα των -50- και -100- ευρώ

 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -6- χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, πιστόλι, χρήματα και όχημα

Συνελήφθησαν, χθες (11.8.2020) στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, τρείς (3) αλλοδαποί ένας 31χρονος και ένας 33χρονος Αλαβανοί καθώς και μια 29χρονη Ιταλίδα, αντίστοιχα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (11.8.2020) και πρώτες πρωινές ώρες στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, οι ανωτέρω μετέβησαν σε περίπτερο ημεδαπού και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των -50- ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να λάβουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, εντόπισαν τους ανωτέρω, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -6- αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50-  και -100- ευρώ, πτυσσόμενος σουγιάς, με μήκος λάμας -13,5- εκατοστών, το χρηματικό ποσό των -724,80- ευρώ και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, την 10/11.8.2020 στο Άργος Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν ακόμη έξι (6) συναλλαγές, καθώς και δύο (2) απόπειρες, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα  αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- και -100- ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.  

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με τον γεμιστήρα του, -10- φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.