Ζητάμε την απόσυρση της εκπτωτικής βραδιάς εκτός ωραρίου λόγω έξαρσης της πανδημίας

Ζητάμε την απόσυρση της εκπτωτικής βραδιάς εκτός ωραρίου λόγω έξαρσης της πανδημίας

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επιχειρήσεις λιανικής κυρίως σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά αυτή στην περίοδο που είχαμε συνηθίσει να έχουμε την περίοδο των εκπτώσεων. Πολλά καταστήματα βρίσκονται λίγο πριν από το λουκέτο, ειδικά οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά και πολύ σοβαρά όσο αφορά στη διάδοση του κορωνοϊού. 

Ο Δήμος Καλαμάτας βάζει σε κίνδυνο μικρούς και μεγάλους για χάρη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας σε μια πόλη όπως η Καλαμάτα, που άντεξε μέχρι τώρα με μεγάλη προσπάθεια και σημαντικό κόστος.

Αναρωτιόμαστε πολλοί από εμάς τι αξία έχουν μερικές πωλήσεις μέσα στη νύχτα όταν θα συνοδεύονται από πιθανές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας και έκθεση πολιτών σε κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, λόγω κυρίως συνωστισμού. Δεκάδες εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της υγείας τους.

Ζητάμε την απόσυρση της ρύθμισης για άνοιγμα των καταστημάτων εκτός του θεσμοθετημένου ωραρίου σε καιρό έξαρσης της πανδημίας. Κυρίως για λόγους προστασίας των εργαζομένων και των νέων που δεν είναι σε θέση να προστατευθούν.

Μιχάλης Αντωνόπουλος