Αυτό που χρειαζόμαστε κάθε εποχή

Αυτό που χρειαζόμαστε κάθε εποχή

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όλοι μας έχουμε κάποια είδη σε κοινή σχεδόν θέα και σε πρώτη ζήτηση στο σπίτι μας. Είναι πράγματα που τα έχουμε ανάγκη για τη δουλειά μας ή την καθημερινότητά μας εντός και εκτός σπιτιού. Είναι αυτά χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε. Όμως ακόμη και αν μιλάμε για ενδύματα ή υποδήματα, τα αλλάζουμε κάθε φθινόπωρο και κάθε άνοιξη προκειμένου να ανταποκριθούμε στις μεταβολές του καιρού και τις θερμοκρασίας. Το ίδιο όμως κάνουμε και άλλες 3 φορές το χρόνο. Συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και το Πάσχα. Τι κάνουμε δηλαδή; Aντικαθιστούμε την διακόσμηση που συνήθως έχουμε την υπόλοιπη χρονιά με το αντίστοιχο ύφος για να ταιριάζει με την κάθε γιορτή. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πάμε να μιλήσουμε λίγο για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Καταρχήν, αν δεν έχουμε ήδη, πρέπει να προμηθευτούμε ένα δέντρο με τα αντίστοιχα λαμπάκια και τις διακοσμητικές μπάλες ή άλλα στολίδια. Πέραν αυτού, κάποιοι αυτή την εποχή επιλέγουν να αλλάξουν μέχρι και τις κουρτίνες και τα χαλιά ούτως ώστε να είναι εντελώς στο «κλίμα» των ημερών. Πέρα από αυτά όμως καλό θα ήταν να αγοράσετε και κάποια άλλα αξεσουάρ όπως ένα Χριστουγεννιάτικο καράβι, ένα γούρι για το σπίτι, διακοσμητικές κάλτσες για τα δώρα του Αι-Βασίλη και μην ξεχάσετε την φάτνη! Αυτή θα μπει ακριβώς μπροστά από το δέντρο. Ακόμη, μπορείτε να ψωνίσετε σκουφιά και τα παραδοσιακά τρίγωνα για να πουν τα παιδιά σας τα κάλαντα στη γειτονιά. Αν έχετε  μικρά παιδιά μπορείτε εσείς να ντυθείτε Αι-Βασίλης για να χαρούν ακόμη περισσότερο ή να ντύσετε το μωράκι σας με μια αντίστοιχη στολή! Για τη βεράντα ή το μπαλκόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιζόμενα αστέρια, φωτοσωλήνες και φυσικά λαμπάκια που έχουν πιστοποίηση για εξωτερικό χώρο.

Έπιπλα σπιτιού - Welhome - Έπιπλα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το καρναβάλι είναι μια γιορτή που έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς και πραγματικά κάθε χρόνο προκαλεί διχασμό. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα εντυπωσιακά άρματα των παρελάσεων, οι φανταχτερές στολές και το αμείωτο κέφι ειδικά σε πόλεις όπως η Πάτρα μπορούν να αγνοηθούν. Είναι όντως μια γιορτή που προσελκύει αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σχετικά τώρα με τα καρναβαλικά είδη που πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε πρώτο είναι μια στολή που να σας καλύπτει αισθητικά αλλά και να μην είναι ιδιαιτέρως ακριβή. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας αν έχετε. Σε περίπτωση που η στολή σας φαίνεται too much έχετε τη δυνατότητα να φορέσετε μόνο μια μάσκα ή να κάνετε ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ που θα ξεγελάσει ή θα τρομάξει τους πάντες. Μην ξεχάσετε τέλος να προμηθευτείτε και ένα χαρταετό καθώς η Καθαρά Δευτέρα ακολουθεί αμέσως.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πλησιάζοντας στο Πάσχα άλλοι μελαγχολούν ενώ άλλοι χαίρονται σκεπτόμενοι τις ολιγοήμερες διακοπές που Το συνοδεύουν. Όπως και να έχει είναι μία από τις πλέον κυρίαρχες εορτές της θρησκείας μας και νομίζω πως επιβάλλονται κάποιες προετοιμασίες και αλλαγές. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να προμηθευτούμε Πασχαλινές λαμπάδες τόσο για τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας αλλά και για εμάς. Θα τις ανάψουμε κατά την Αναστάσιμη Ακολουθία του Σαββάτου. Επιπροσθέτως, ορισμένα στολίδια θα δώσουν μια διαφορετική αίσθηση στο χώρο μας και αν βοηθήσει και ο καιρός θα μυρίσει Πασχαλιά! Τέλος, όσοι από εσάς είστε νονοί ή νονές, μην παραλείψετε να αγοράσετε δώρα στο βαφτιστήρι σας και ειδικά παπούτσια, γλυκά, ένα μεγάλο σοκολατένιο αυγό και ό, τι άλλο πιστεύετε θα του αρέσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε πιο ριζικές αλλαγές για να ανανεώσετε το σπίτι αλλά και τη διάθεσή σας, μπορείτε να δείτε κρεβατοκάμαρες από την Welhome και γενικότερα να προμηθευτείτε και άλλα έπιπλα από την Welhome.