Δήμος Τριφυλίας: Εκτός διοίκησης Ασημακόπουλος – Παναγιωτοπούλου, «μέσα» η Παναγοπούλου

Δήμος Τριφυλίας: Εκτός διοίκησης Ασημακόπουλος – Παναγιωτοπούλου, «μέσα» η Παναγοπούλου

Με Μπακούρο έμεινε ο Λεβεντάκης, έμμισθοι αντιδήμαρχοι και οι 6 που ορίστηκαν προχθές

Εκτός σχήματος διοίκησης της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας είναι πλέον ο Γιώργος Ασημακόπουλος, πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη δημάρχου, με προσφορά σημαντικού έργου ως αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Καθαριότητας μέχρι το Δεκέμβριο, αλλά και στη συνέχεια όταν ορίστηκε εκ νέου με άλλες αρμοδιότητες, όπως και η Χάιδω Παναγιωτοπούλου (όπως από καιρό και ο Στάθης Ανδρινόπουλος), με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη να μένει στη διοίκηση μόνο με το Σωτήρη Μπακούρο.

Μάλιστα, προχθές όρισε και τη Μαρία Παναγοπούλου από την παράταξη του τελευταίου στην αντιδημαρχία που είχε η παραιτηθείσα Χάιδω Παναγιωτοπούλου! Σημειώνεται ότι με προχθεσινή απόφαση δημάρχου ορίστηκαν 6 αντιδήμαρχοι έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι όλοι τους έμμισθοι, αφού πουθενά στην απόφαση δεν αναγράφεται ότι κάποιος είναι άμισθος!

Παράλληλα, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικά συνταρακτικές, γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τους πλέον αδαείς ότι ο κ. Λεβεντάκης ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος απώλεσε και τους δύο βασικούς στυλοβάτες που είχε από την αρχή: τη στήριξη που του παρείχε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ενώ είχε απωλέσει τη συνεργασία Ανδρινόπουλου και Καμπύλη από τα μέσα Ιουνίου, οπότε και αμφότεροι παραιτήθηκαν από θέσεις ευθύνης στη διοίκηση. Μάλιστα, προχθές δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, έλεγαν πως με τις επιλογές του ο κ. Λεβεντάκης διαθέτει πλέον μόλις ισχνή πλειοψηφία ακόμη και στην ίδια την παράταξή του…

Με την απόφαση δημάρχου 1389/2020, η οποία δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΩΦΘ6ΩΗΕ-ΖΕΖ, ο κ. Λεβεντάκης ορίζει αντιδημάρχους Τριφυλίας από 05/09/2020 μέχρι 04/09/2021, μεταβιβάζοντας τους συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τους εξής: Αντώνιο Βλάχο του Θεμιστοκλέους, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης), ο οποίος θα προεδρεύει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ορίζεται ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας. Δημήτριο Στριμπάκο του Γεωργίου, αντιδήμαρχο Διοικητικού, Οικονομικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο οποίος θα προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής και ορίζεται ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αλέξανδρο Κουτρουμπή του Ηλία, αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Καθαριότητας και Πρασίνου (σ.σ. το Πράσινο ήταν αρμοδιότητα του κ. Ασημακόπουλου που έμεινε εκτός σχήματος διοίκησης) και ο οποίος ορίζεται ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής. Σωτήριο Μπακούρο του Γεωργίου, αντιδήμαρχο Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης. Νικόλαο Φρούσο του Αποστόλου, αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού. Μαρία Παναγοπούλου του Γεωργίου, αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο κ. Βλάχος και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκούνται από τον κ.  Στριμπάκο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου