Επιμένει ο Παναγιώτης Νίκας για φυσικό αέριο μέχρι την Καλαμάτα

Επιμένει ο Παναγιώτης Νίκας για  φυσικό αέριο μέχρι την Καλαμάτα

Με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό εξωτερικών

Ενημέρωση για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που αφορούν στην Αρκαδία, έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υφυπουργό Εξωτερικών -βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, ο οποίος τον επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε σχετικά με τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του έργου της παράκαμψης Λαγκαδίων, ενώ επισήμανε την προσπάθεια που έχει αναληφθεί από την Περιφερειακή Αρχή για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου.

Ακόμα, ο Π. Νίκας επέδωσε στον υφυπουργό φάκελο με πληροφορίες για όλα τα έργα στην Αρκαδία.

Εκείνο, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, για την Περιφέρεια αλλά και ειδικότερα για τη Μεσσηνία, είναι ότι, δοθείσης της ευκαιρίας, για άλλη μία φορά υπογράμμισε τις πάγιες και αμετακίνητες θέσεις του όσον αφορά στο θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

“Όλοι πρέπει να πάρουν από τον αγωγό που φθάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη, ο οποίος θα πρέπει να επεκταθεί στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι τα 20 εκατομμύρια που θα διαθέσει η Περιφέρεια όσον αφορά στο φυσικό αέριο, “αφορούν αποκλειστικά τα δίκτυα και τίποτε άλλο”.

Από την πλευρά του, ο Κ. Βλάσης δήλωσε ότι ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σε κοινές δηλώσεις -που έγιναν προς τα Μέσα Ενημέρωσης- μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε για αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία από την πλευρά του, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “η Περιφέρεια βρίσκεται σε καλά χέρια, στα χέρια ενός έντιμου ανθρώπου”.