Ερώτηση Χαρίτση στη βουλή: Ζητά μέτρα προστασίας των παραγωγών κηπευτικών εξαιτίας του ιού καστανής ρυτίδωσης

Ερώτηση Χαρίτση στη βουλή: Ζητά μέτρα προστασίας των παραγωγών  κηπευτικών εξαιτίας του ιού καστανής ρυτίδωσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα προστασίας των παραγωγών κηπευτικών (ντομάτας και πιπεριάς) εξαιτίας του ιού καστανής ρυτίδωσης (TOBRV) που φέτος πλήττει καλλιέργειες κηπευτικών σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην παραγωγή.

Για το ίδιο ζήτημα και κατόπιν επιστολής του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στις 27/5/2020, ο οποίος ζητούσε από το υπουργείο άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ιό στα θερμοκήπια κηπευτικών της Μεσσηνίας, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για τα μέτρα προστασίας που προτίθεται να λάβει, η οποία όμως παραμένει αναπάντητη εδώ και 3 μήνες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ερωτούν τον υπουργό σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που προτίθεται να λάβει, για την αποφυγή διασποράς του ιού. Παράλληλα, αν προτίθεται να δημιουργήσει ειδικά κλιμάκια για ελέγχους καταλληλότητας εδάφους και ελέγχου των νέων φυτών που θα χρησιμοποιηθούν προς φύτεψη, με ταυτόχρονη παρακολούθηση της παραγωγής σε όλα τα στάδια.