Γυμνάσιο Κυπαρισσίας: Ψύλλοι στο σχολείο, ανάστατοι μαθητές, γονείς & καθηγητές

Γυμνάσιο Κυπαρισσίας: Ψύλλοι στο σχολείο, ανάστατοι  μαθητές, γονείς & καθηγητές

Έγινε απεντόμωση χθες το μεσημέρι, αδιευκρίνιστα τα αίτια εμφάνισης των ζωυφίων

Έντονη αναστάτωση και ανησυχία προκλήθηκε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας από προχθές μετά το μεσημέρι, οπότε και γονείς διαπίστωσαν ότι παιδιά τους, επιστρέφοντας από το σχολείο, έφεραν μαζί τους ψύλλους.

Χθες αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για ζωύφια και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ψύλλους. Έπειτα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες γονέων, διευθυντή σχολείου, αντιδημάρχου Παιδείας Τριφυλίας και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, χθες το μεσημέρι με εντολή της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, κατόπιν συνεννόησης του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Φρούσου, με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, ιδιωτικό συνεργείο έκανε απεντόμωση στις σχολικές αίθουσες, τις τουαλέτες και άλλους χώρους του Γυμνασίου.

Τα ακριβή αίτια εμφάνισης ψύλλων στο σχολείο δεν έχουν διευκρινιστεί και αποσαφηνιστεί, ενώ κυκλοφορούν διάφορα που φτάνουν έως και… σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Γονείς, πάντως, παρά τη χθεσινή απεντόμωση, ήταν προβληματισμένοι και διστακτικοί εάν θα πήγαιναν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο. Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί και σε μαθητές, γονείς και καθηγητές του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, καθώς τα δύο σχολεία βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα…

Του Ηλία Γιαννόπουλου