Μεσσηνία: Χασίς, ηρωίνη, ναρκωτικά χάπια και 12 συλλήψεις

Μεσσηνία: Χασίς, ηρωίνη, ναρκωτικά χάπια και 12 συλλήψεις

Σε 25 συλλήψεις, με τις 12 να αφορούν κατοχή ναρκωτικών, οδηγήθηκαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στη Μεσσηνία κατά τη διάρκεια επιχείρησης τις προηγούμενες ημέρες. Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 927 άτομα, εκ των οποίων 670 ήταν Έλληνες και 257 αλλοδαποί, καθώς και σε 679 οχήματα.  Συνολικά προσήχθησαν 88άτομα, από τα οποία 51 ήταν Έλληνες και 37 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 292 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 25 άτομα και αναλυτικά:

-Δώδεκα άτομαγια κατοχή ηρωίνης, χασίς και δισκίων και συγκεκριμένα: Στην Καλαμάτα μια 26χρονη από τη Βουλγαρία καθώς κατείχε 50 ναρκωτικά δισκία. Στη Σπερχογεία ένας 40χρονος γιατί κατείχε 20 ναρκωτικά δισκία. Στην Καλαμάτα ένας 52χρονος διότι κατείχε 5,3 γραμμ. χασίς. Στη Σπερχογεία ένας 39χρονος Ρομά, διότι κατείχε 0,9 γραμμ. ηρωίνης. Στην Ανάληψη ένας 42χρονος διότι βρέθηκαν στην κατοχή του 3,2 γραμμ. ηρωίνης. Στο Ασπρόχωμα ένας 36χρονος Ρομά για 4 ναρκωτικά δισκία. Στην Ελαία Τριφυλίας συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα και ειδικότερα ένας 28χρονος για 7,6 γραμμ. χασίς και ένα τσιγαριλίκι, ένας 22χρονος για 2,9 γραμμ. χασίς, ένας 23χρονος και ένας 24χρονος γιατί κατείχαν 17,7 γραμμ. χασίς και, τέλος, δύο 38χρονοι γιατί κατείχαν δύο τσιγαριλίκια.

-Ένα άτομο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

-Ένας 36χρονος για καταδικαστικό έγγραφο, που αφορούσε κλοπή

-Ένας 19χρονος για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

-Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Έξιαλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Εξιχνιάσεις

Επίσης, εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις κλοπής. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε μία κλοπή σε αυτοκίνητο, που έγινε στις 14 Αυγούστου στην Καλαμάτα.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, αλλά ανασφάλιστο. Τότε βρήκαν την ευκαιρία ένας 39χρονος και μια 26χρονη και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, τραπεζικές κάρτες, γυαλιά ηλίου και 190 ευρώ.

Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε κλοπή που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη σε κτήμα στην Εύα του Δήμου Μεσσήνης. Ένας 44χρονος Ρομά μπήκε στο κτήμα και αφαίρεσε αγροτικά εργαλεία, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τον αναγνώρισε και το κατήγγειλε στην Αστυνομία. Σε βάρος του 44χρονου δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη