Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία

Στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) θα βρίσκεται σήμερα η Μεσσηνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών  χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ισχύει η εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας της Μεσσηνίας.

Επιπλέον, οι πολίτες παρακαλούνται:

-Να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου

-Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

-Να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.