Δήμος Τριφυλίας: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης για ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών

Δήμος Τριφυλίας: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης  για ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών

«Σφυροκόπημα» δέχθηκε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή στο θέμα “Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δήμου Τριφυλίας” με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τη μονομερή επιλογή οδών και το γεγονός ότι στις Δ.Ε. Αετού, Αυλώνος και Τριπύλης δεν προτάθηκε κανένας δρόμος.

Γιάννης Μερκούρης, Μαρία Πανουσιοπούλου και Σταματία Αλεξοπούλου στις τοποθετήσεις τους εξαπέλυσαν καταιγιστικά πυρά για μια σειρά από ζητήματα.

Όπως αναγράφεται στο απόσπασμα από το πρακτικό της εν λόγω δια περιφοράς συνεδρίασης που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 65ΙΜΩΗΕ-ΧΙΠ:

«Ο κ. Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι: “Ψηφίζω κατά. Δε δικαιολογείται η τρίμηνη καθυστέρηση, η πρόσκληση έχει ανοίξει από 24-07-2020 και το κυριότερο ότι το βόρειο τμήμα του Δήμου, ο μισός δηλαδή Δήμος, είναι εκτός προγραμματισμού. Αυτή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη; Γιατί τόση περιφρόνηση; Πέραν αυτών το θέμα ήταν στα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και εισάγεται στην Ο.Ε. για συζήτηση και λήψη απόφασης, που είναι το αρμόδιο όργανο. Φαίνεται, δηλαδή, με πόση προχειρότητα και ανευθυνότητα εισάγονται τα θέματα στο ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου. Προτείνω να επανέλθει το θέμα και η μελέτη να περιλαμβάνει αγροτικούς δρόμους και από τις “ξεχασμένες” Δημοτικές Ενότητες”.

Η κα Πανουσιοπούλου τοποθετήθηκε ως κάτωθι: “Ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος του Δήμου Τριφυλίας, που εντοπίζεται στις Δ.Ε. Τριπύλης, Αυλώνος, Αετού, αλλά και τα χωριά της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη μελέτη του έργου του οποίου θέλουμε να αιτηθούμε τη χρηματοδότηση. Ζητώ την εκ νέου σύνταξη της Μελέτης και ψηφίζω κατά”».

Η κα Αλεξοπούλου, όπως αναφέραμε στο φύλλο του Σαββάτου, ήταν αιχμηρή στην τοποθέτησή της, ενώ τόνισε ότι η Ο.Ε. είναι το μοναδικό όργανο που αποφασίζει για υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που αγνοούσαν στη Δημοτική Αρχή (σ.σ. είχαν συγκαλέσει δύο συνεδριάσεις του Σώματος με αυτό το θέμα, χωρίς να γίνουν λόγω μη απαρτίας). Η ίδια κατέθεσε και ψήφισε συγκεκριμένη πρόταση για δρόμους ζητώντας να συμπεριληφθούν στη μελέτη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου