Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξαναρχί-ΖΩ, διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Η Πρόληψη και η έγκαιρη Διάγνωση σώζει ζωές» την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Με την επισήμανση ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να διαγνωστεί εγκαίρως και να νικηθεί, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος και θεσμοθετημένος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως ο “Μήνας της πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού” και με το μήνυμα “ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ!”, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σάς καλεί να στηρίξετε τους φορείς που μάχονται, ώστε να ενισχύσουν την πρόληψη, μέσω της σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κάθε γυναίκας, αλλά και να παρέχουν κάθε είδους στήριξη στα άτομα που νοσούν ή έχουν ήδη νοσήσει και ιαθεί.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Σοφία Σταματοπούλου, ογκολόγος -παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους φορείς, για να λάβουν πρόληψη ή έγκαιρη διάγνωση.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα θέλαμε να γνωστοποιηθούν οι στόχοι του συλλόγου “Άτομα με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας-Ξαναρχίζω”, για τους οποίους θα μιλήσει η πρόεδρος του συλλόγου “Ξαναρχί-ΖΩ”, Πολυτίμη Κυπραίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προς ενίσχυση του συλλόγου “Ξαναρχί-ΖΩ”, θα διατεθούν βραχιολάκια PINK OCTOBER, τα οποία φτιάχτηκαν από το Σύλλογό μας αφιλοκερδώς.

Για περισσότερες πληροφορίες: syllogos_goneon@bougas-school.gr.

Θα ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19».