Φωτιές και επεισόδια σε όλη την Πελοπόννησο από Ρομά

Φωτιές και επεισόδια σε όλη την Πελοπόννησο από Ρομά

Μπορεί η απόφαση της προφυλάκισης του 63χρονου να ήταν αυτή που ήθελαν οι Ρομά, ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε όλη την Πελοπόννησο.

Στην αρχή έγιναν επεισόδια και αποκλεισμός στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πάτρας, στο ύψος του Ζευγολατιού, όπου Ρομά έκλεισαν το δρόμο με λάστιχα και τους έβαλαν φωτιά. Στη συνέχεια επεισόδια σημειώθηκαν σε κεντρικές οδούς της Τρίπολης, ενώ ξεκίνησαν αποκλεισμοί της Ε.Ο. Πυργου- Πάτρας σε Γαστούνη και Λαστέικα, στην Ε.Ο. Νέας Κίου – Άργους, στην Ε.Ο. Σπάρτης- Γυθείου, όπως και σε άλλα σημεία της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, στις παραπάνω περιπτώσεις υπήρξαν συμπλοκές στην αρχή με οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν έφθασαν εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για όλα στάθηκε ο θάνατος του 18χρονου στην Πιπερίτσα.

Ξαφνική αποχώρηση και καταστροφές στα διόδια της Καλαμάτας
Κι ενώ στην Καλαμάτα οι συγκεντρωμένοι Ρομά στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας περίμεναν την απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 63χρονος που σκότωσε τον 18χρονο ομόφυλό τους, μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων έφυγε αιφνιδιαστικά.

Η κίνηση αυτή “πάγωσε” τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο, αφού φάνηκε ότι οι Ρομά ετοίμαζαν κάτι.

Τελικά, πήγαν στα διόδια της Καλαμάτας (Αρφάρα), όπου, αφού προκάλεσαν ζημιές στο σταθμό, έκλεισαν το δρόμο, με τις ουρές των αυτοκινήτων να είναι μεγάλες, ενώ στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για να τους απομακρύνουν.

Π.Μπ.