«Καλπάζουν» τα κρούσματα κορωνοϊού και στη Μεσσηνία

«Καλπάζουν» τα κρούσματα  κορωνοϊού και στη Μεσσηνία

26 από το Σάββατο μέχρι και χθες

Ανησυχία για  τη «διασπορά» του ιού

Στη «μεγαλύτερη έξαρση» από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται ο κορωνοϊός στην περιοχή μας. Ύστερα από τα δεκάδες κρούσματα που διαπιστώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από το Σάββατο μέχρι και χθες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν ακόμα 26 κρούσματα του νέου ιού στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, 12 το Σάββατο, 2 την Κυριακή και 12 χθες Δευτέρα. Το ανησυχητικό είναι ότι τα χθεσινά 12 «έρχονται» ύστερα από Σαββατοκύριακό, οπότε η λειτουργία των ιδιωτικών μικροβιολογικών κέντρων είναι περιορισμένη, και υπάρχει φόβος ότι θα πολλαπλασιαστούν κατά τις επόμενες ημέρες.

Είναι δεδομένο ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο «Επίπεδο 1», και οι ειδικοί επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι άπαντες πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, καθώς υπάρχει ευρεία «διασπορά» του νέου ιού στην τοπική κοινωνία.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στην κλινική «Covid 19» του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Μέχρι χθες αργά το απόγευμα νοσηλεύονταν δυο ασθενείς (όχι ηλικιωμένοι) με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή. Παράλληλα, καθημερινά δεκάδες πολίτες προσέρχονται τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο όσο και στο Κ.Υ. Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) ζητώντας να υποβληθούν σε τεστ για ανίχνευση του κορωνοϊού.

Του Κώστα Γαζούλη