Κυπαρισσία: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης μέσω διαδικτύου και λογαριασμού τράπεζας

Κυπαρισσία: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης μέσω  διαδικτύου και λογαριασμού τράπεζας

Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης μέσω διαδικτύου και λογαριασμού τράπεζας σημειώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στην Κυπαρισσία σε βάρος γνωστής επαγγελματία της πόλης με βουλκανιζατέρ.

Η ίδια, ευτυχώς, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά, αφού η φωνή γνωστού γιατρού που υποδυόταν ο δράστης δεν της τη θύμιζε, ενώ επικοινώνησε με το γιατρό και το Α.Τ. Τριφυλίας, όπου κατήγγειλε το συμβάν.

Περιγράφοντας στο facebook τι συνέβη, σημειώνει: «Σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι πήρε “κύριος” τηλέφωνο στο μαγαζί, προσποιούμενος γνωστό γιατρό της περιοχής και παρήγγειλε λάστιχα. Ζήτησε iban λογαριασμού τραπέζης, για να εξοφλήσει την παραγγελία. Έπειτα ζήτησε από τον πατέρα μου να μπει στο web banking, για να επιβεβαιώσει τη μεταφορά. Δε γνώριζε και του είπε να επικοινωνήσει μαζί μου. Όντως με πήρε στο κινητό, η φωνή του δε μου θύμιζε το συγκεκριμένο γιατρό και άρχισα να υποπτεύομαι πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. -Τα είδες τα χρήματα; με ρωτάει. -Να μπω να δω, του λέω. -Από κινητό συνδέθηκες ή από η/υ; Πήγαινε εκεί που λέει λοιπές συναλλαγές… Και κάπου εκεί διέκοψα τη συνομιλία..  Επικοινώνησα με το γιατρό και την αστυνομία για καταγγελία. Ήξερε λεπτομέρειες του γιατρού και δικές μου (μάρκα αυτοκινήτου, με ρώτησε αν τα παιδιά μου είναι καλά..). Πήρε πάλι στο μαγαζί και όταν τον αντιμετώπισε ο Γιώργος, απείλησε πως θα μας το κάψει…».