Νερό ιδιωτικής γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της Κυπαρισσίας

Νερό ιδιωτικής γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της Κυπαρισσίας

Χωρίς αποφάσεις, εγκρίσεις, πιστοποίηση αναλύσεων, ενημέρωση

Νερό ιδιωτικής γεώτρησης έριξαν χύμα – άγνωστο πότε και για πόσο – στο δίκτυο ύδρευσης της Κυπαρισσίας, όπως ομολόγησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, σε παρέμβασή του στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ το μεσημέρι της Παρασκευής. Από όσα ανέφερε ο κ. Λεβεντάκης προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά για σύνδεση νερού ιδιωτικής γεώτρησης με το δίκτυο ύδρευσης της Κυπαρισσίας χωρίς να έχουν προηγηθεί αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων, χωρίς εγκρίσεις, χωρίς ενημέρωση και χωρίς αναλύσεις από τη Διεύθυνση Υγείας για την ποιότητα του νερού… Ο κ. Λεβεντάκης είπε: «Η Κυπαρισσία πρέπει να ’χει δικό τη νερό και μπορεί να το έχει και αυτό το υποσχέθηκα και θα γίνει το καλοκαίρι, συν ότι θα έχει μια καινούργια δεξαμενή, της οποίας προχωράει η κατασκευή. Και θα σταματήσουμε, θα κλείσουμε τις γεωτρήσεις άγνωστης ποιότητας νερού. Λοιπόν, άγνωστη ποιότητα νερού έπεφτε στην Κυπαρισσία για πολλά χρόνια χωρίς να υπάρχει. Εγώ έριξα μία γεώτρηση στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά πριν τη ρίξω πήρα διαβεβαίωση για την ποιότητα του νερού από ειδική επιτροπή».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη η Μαρία Πανουσιοπούλου ρωτώντας «τίνος γεώτρηση ρίξατε μέσα;» και ο κ. Λεβεντάκης με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο απάντησαν «του Λεβεντογιάννη», με τον κ. Μπακούρο να προσθέτει «για λίγες μέρες».

Από όσα ανέφερε ο κ. Λεβεντάκης καθώς και ο κ. Μπακούρος προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα, όπως: υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων, ποιος και πώς εγγυάται την ποιότητα του νερού, υπάρχουν αναλύσεις για καταλληλότητα του νερού προς πόση από νόμιμο φορέα, όπως η αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας (σ.σ. το νοσοκομείο και η Μ.Τ.Ν. δεν κάνουν εργαστηριακές αναλύσεις αλλά στέλνουν δείγματα σε πιστοποιημένα εργαστήρια και τους αποστέλλονται ακολούθως οι απαντήσεις επίσημα), γιατί δεν ενημερώθηκαν Δημοτικό Συμβούλιο, Συμβούλιο Κοινότητας, Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑΤ και πολίτες για τη σύνδεση ιδιωτικής γεώτρησης με το δίκτυο ύδρευσης, η ιδιωτική γεώτρηση διαθέτει άδεια χρήσης νερού για ύδρευση ή μήπως μόνο για άρδευση;

Του Ηλία Γιαννόπουλου