Ο Δημήτρης Κουκούτσης ανάμεσα στους καταδικασθέντες που μένουν εκτός φυλακής

Ο Δημήτρης Κουκούτσης ανάμεσα στους καταδικασθέντες που μένουν εκτός φυλακής

Συνολικά, 38 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή, ενώ σε 12 κατηγορουμένους δόθηκε αναστολή

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν αναστολή είναι οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης. Σε αυτούς τους πέντε έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Εκτός φυλακής μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Εξ αυτών ορισμένοι έχουν πλέον τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους.

Οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε όσους εξασφάλισαν αναστολή

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, καθώς και ο Δημήτρης Κουκούτσης είχαν καταδικαστεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό. Και στους δύο έχει επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης των 6 ετών

Οι πρώην βουλευτές Αλεξόπουλος, Μπούκουρας και Αρβανίτης είχαν καταδικαστεί ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό με ποινή 5 έτη κάθειρξης (5 έτη και 6 μήνες ο Μπούκουρας).

Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό.

Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

tanea.gr