Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Με κάθε επισημότητα οι Γαργαλιάνοι τίμησαν χθες και σήμερα τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη! Χθες το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα στον οποίο συμμετείχαν ευλαβικά, τηρώντας μέτρα προστασίας, πιστοί από την περιοχή καθώς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σταματία Αλεξοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου και Γιάννης Αδρακτάς. Σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αγίου Ιερομάρτυρα Διονύσιου του Αρεοπαγίτη και το μήνυμά Του, δίδοντας τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στο ποίμνιο. Λόγω κορωνοϊού δεν τελέστηκε λιτανεία. Για τον ίδιο λόγο δε διεξήχθη φέτος η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη. Στις σημερινές θρησκευτικές τελετές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος και Νίκος Φρούσος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, οι επικεφαλής παρατάξεων, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Στάθης Ανδρινόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γιάννης Αδρακτάς, Μάγδα Καμπύλη – Ανδρινοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, Τάσος Σαρδέλης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης: «Μεγάλη μέρα αγιοσύνης, χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ο Πολιούχος, ο Άγιος Διονύσιος, και για τον τόπο τούτο δω, μας έχει όλους καλά, να περάσει γρήγορα αυτό που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο και πάλι του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε εδώ και να ’μαστε όλοι καλά».

Βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ, Περικλής Μαντάς: «Η περιοχή των Γαργαλιάνων θα βρεθεί στο επόμενο διάστημα στο επίκεντρο υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής. Όπως γνωρίζετε ήδη, ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι οδεύει ήδη προς δημοπράτηση, αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού και την ένταξη του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου έτσι ώστε πλέον αυτό το περιβαλλοντικό ζήτημα της περιοχής να λυθεί και βέβαια περιμένουμε και την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, ένα τεράστιο έργο το οποίο θα προσδώσει σημαντική αξία τόσο σε υποδομές, όσο και σε τουριστικό επίπεδο στην περιοχή των Γαργαλιάνων και της Μαράθου. Ταυτόχρονα υλοποιείται η μελέτη ολοκλήρωσης ανάπλασης της πλατείας η οποία μέσα απ’ το Πράσινο Ταμείο θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί έτσι ώστε ν’ αλλάξει όψη και το κέντρο της πόλης. Όλα αυτά τα έργα έχουν προετοιμαστεί από την αυτοδιοίκηση, α’ και β’ βαθμού, και η κυβέρνηση είναι αυτή που φροντίζει να βρει τρόπους χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιηθούν. Στον πρωτογενή τομέα, ήδη γνωρίζετε ότι, η περιοχή εδώ αποτελεί βασικό πυρήνα του ελαιοκομικού τομέα, οι παραγωγοί λοιπόν ελαιολάδου, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα ενισχυθούν πολύ σύντομα για τη μεγάλη πτώση της τιμής που έχει υποστεί το ελαιόλαδο τον τελευταίο χρόνο και ευελπιστούμε τώρα που ξεκινάει η νέα ελαιοκομική περίοδος να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους μας έτσι ώστε η Μεσσηνία να μπορεί να σταθεί στα πόδια της σ’ αυτή την κρίση που υπάρχει και να μπορέσουμε ν’ ατενίσουμε το μέλλον μια καλύτερη αισιοδοξία. Εύχομαι χρόνια πολλά για τον Άγιο Διονύσιο σε όλους τους Γαργαλιανιώτες, σ’ όλους τους Τριφύλιους, σε όλους τους Μεσσήνιους».

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος: «Μεγάλη γιορτή σήμερα για τους Γαργαλιάνους. Ο Άγιος Διονύσιος ευχόμαστε να είναι προστάτης και βοηθός μας. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Γαργαλιανιώτες και, επίσης, να ανακοινώσουμε, πρώτον ότι το έργο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, το οποίο γνωρίζουμε όλοι πλέον, δημοπρατήθηκε και, από κει και πέρα, είναι σε φάση κατασκευής και μια αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων. Κτιριακή εννοώ και βεβαίως, ως Περιφέρεια θα έχουμε και συνδρομή σε κάποιες ανάγκες που έχει υποβάλει ο διευθυντής του Κ.Υ.».

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος: «Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο προστάτης της πόλης μας. Να είμαστε καλά, σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά! Να μας προστατεύει. Ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο, με αυτό που περνάμε, να είναι περαστικό και να είναι όλος ο κόσμος γεμάτος υγείας. Οι Γαργαλιάνοι, σαν τοπικό συμβούλιο, συνέχεια φέρνουν θέματα και στέλνουν γι’ αναπτυξιακά έργα στην πόλη μας γιατι είμαστε ένας αναπτυξιακός πυλώνας και πιστεύουμε ότι εδώ και χρόνια έχουμε μείνει πίσω από τις άλλες πόλεις. Όπως θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους βουλευτές, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, στον κ. δήμαρχο, σ’ όλους τους συμβούλους, να κοιτάξουν κάποια σημαντικά έργα για την πόλη μας όπως ο Βιολογικός, όπως ο περιφερειακός, όπως ο Προφήτης Ηλίας και το σχέδιο πόλης και πολλά άλλα. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Του Ηλία Γιαννόπουλου