Πανελλαδική συνάντηση χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Καλαμάτα

Πανελλαδική συνάντηση  χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Καλαμάτα

Στη συνάντηση χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην πίστα απογείωσης των αλεξιπτώτων πλαγιάς, στην Άνω Βέργα, παρευρέθη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Κάθε χρόνο σχολές αλεξιπτώτου πλαγιάς επιλέγουν την Καλαμάτα για να κάνουν ασκήσεις χειρισμού επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς η περιοχή στο όρος Καλάθι, στην Άνω Βέργα, προσφέρεται για ασκήσεις τέτοιου είδους, λόγω του μεγάλου υψόμετρου και της άμεσης γειτνίασης με τη θάλασσα.

Εκπαιδευτές και φίλοι του αθλήματος παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα. Οι πιλότοι απογειώνονται από την Άνω Βέργα και προσγειώνονται στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στην παραλία της Καλαμάτας.

Πτήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Η δε Περιφέρεια Πελοποννήσου αγκαλιάζει αυτή την εντυπωσιακή δράση και την Αερολέσχη Καλαμάτας, η οποία στηρίζει κάθε χρόνο τέτοιες δραστηριότητες, και σκοπό έχει να συμπεριληφθούν στην ετήσια ατζέντα σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής μας, έτσι ώστε να αναπτυχθεί το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού  στη Μεσσηνία.

Στον πιο πάνω χώρο παρευρέθησαν, επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμάτας και Βέργας Παναγιώτης Λύρας και Γιώργος Κουρεντζής αντίστοιχα.