Παρέμβαση της παράταξης Παναγιώτη Κατσίβελα για έργα στην Τριφυλία

Παρέμβαση της παράταξης Παναγιώτη  Κατσίβελα για έργα στην Τριφυλία

Ικανοποίηση και χαρά για το Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, ανησυχία για Open Mall Κυπαρισσίας και καθυστέρηση ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων

Παρέμβαση για τα έργα στην Τριφυλία κάνει με κείμενό της η παράταξη του Παναγιώτη Κατσίβελα «ΤΡΙΦΥΛΙΑ συνεχίζουμε», τονίζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για το δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών, αλλά και την ανησυχία τους για το Open Mall Κυπαρισσίας και την καθυστέρηση στην υποβολή πρότασης για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων.

Όπως αναφέρεται: «Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά βλέπουμε το πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο Τριφυλίας, την κατασκευή νέας οδού Γαργαλιάνων – Φιλιατρών, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Στις 2 Νοεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών και στις 6 Νοεμβρίου η αποσφράγιση τους. Ένα έργο που κανείς δεν περίμενε και κανείς δεν τολμούσε να αναφέρει ως στόχο. Έργο που και οι ίδιοι οι πολίτες θεωρούσαν τόσο μεγάλο, που ήταν δύσκολο να πιστέψουν. Παρόλα αυτά, εμείς βάλαμε στόχους μεγάλους και σε στενή συνεργασία με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ετοιμάσαμε την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και τα καταφέραμε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή πρόταξε το έργο αυτό, έναντι άλλων και έναντι πολύ μεγάλων άλλων αναγκών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε έναν άξονα χρηματοδότησης με λίγα χρήματα, γεγονός που καθιστούσε το έργο πιο δύσκολο στην επιλογή.

Γι’ αυτό για μια άλλη φορά πρέπει να καταθέσουμε τις ευχαριστίες μας.

Οφείλουμε, βεβαίως, να επισημάνουμε και τη συνέπεια που δείχνει η νέα Περιφερειακή Αρχή στην υλοποίηση του έργου. Ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά είναι ένα από τα μεγάλα έργα που δημιουργήσαμε στη δημοτική μας θητεία. Η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου του Μαράθου ακολουθεί, όπως και τα δίκτυα άρδευσης από το Φράγμα των Χριστιάνων, η στερέωση των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Κυπαρισσίας, η κατασκευή του ταρτάν στο στάδιο των Φιλιατρών, η ανάπλαση της 14ων στα Φιλιατρά, η ανάπλαση του προαυλίου του Ιερού Ναού στους Χριστιάνους.

Η ανάπλαση της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και της πλατείας του Αγίου Ανδρέου στα Φιλιατρά.

Η ανάπλαση του προαυλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και του Κ.Υ. Γαργαλιάνων. Συνδέσεις στο νέο δίκτυο Φιλιατρών και τα φίλτρα στις πηγές της Πλάτης. Έργα που, μαζί με αυτά που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, δίνουν το δικό μας στίγμα στο Δήμο (δημοτική οδοποιία Φιλιατρών, ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών, το Βάλτα- Γαργαλιάνοι, οι παιδικές χαρές, το γήπεδο στο Κοπανάκι κ.λπ.).

Βεβαίως, μας ανησυχεί η αντιμετώπιση από τη νέα Δημοτική Αρχή κι ο χειρισμός του έργου για το OPEN MALL (ανοικτή αγορά) της Κυπαρισσίας, όπως και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υποβολή της πρότασης για το Βιολογικό Καθαρισμό των Γαργαλιάνων, που εδώ και 14 μήνες δεν έχουμε δει τίποτα».