Στ. Αναστασόπουλος: Διανομή υγειονομικού υλικού στους οδηγούς ταξί και συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο

Στ. Αναστασόπουλος: Διανομή υγειονομικού υλικού στους οδηγούς ταξί και συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, για το θέμα της παροχής υγειονομικού υλικού στους οδηγούς ταξί της Π.Ε.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι έχει φτάσει στην Περιφερειακή Ενότητα το υλικό προστασίας από τον κορωνοϊό, το οποίο αποτελείται από ατομικές συσκευασίες που περιέχουν μάσκες, γάντια και απολυμαντικό.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ο προγραμματισμός για τη διανομή του υλικού στους οδηγούς, ο οποίος ξεκινά σήμερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τις επόμενης ημέρες, προκειμένου να καλυφθεί όλος ο νομός.

Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η προμήθεια του υλικού έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας σε μια προσπάθεια προστασίας των επαγγελματιών ταξί και με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συνάντηση με πατέρα Αντώνιο

Στο μεταξύ, με τον πατέρα Αντώνιο, το δημιουργό του εθελοντικού Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», είχε συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στις εγκαταστάσεις που πρόσφατα λειτούργησαν στα Γιαννιτσάνικα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο πατέρας Αντώνιος ενημέρωσε τον κ. Αναστασόπουλο για τον τρόπο λειτουργίας της νέας δομής, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά κυρίως ύστερα από εισαγγελικό αίτημα. Στόχος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από τη διαδικασία της μόρφωσης και της εξειδίκευσης, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται προγράμματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Επιπλέον, στα άμεσα σχέδια της δομής είναι η επέκταση της εγκατάστασης με δημιουργία αθλητικού κέντρου και γεωργικής σχολής.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της δομής, συνεχάρη τον πατέρα Αντώνιο για το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει μέσα από την «Κιβωτό», έργο το οποίο στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην προσφορά, δήλωσε δε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε κοινωνικά αναγνωρισμένο έργο.