Τα κέντρα υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά στη μάχη του κορωνοϊού

Τα κέντρα υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά στη μάχη του κορωνοϊού

Με 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία η ΠΦΥ 

Συνοδευόμενος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και το δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, από όπου ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού. 

Σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία. 

Η δε ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία αναφοράς.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα νοσοκομεία μας, κυρίως τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό».

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου ανήκει η Μεσσηνία στρατεύθηκαν στη μάχη τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά.