Υπογράφηκε η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη

Παράταση ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πήραν τέσσερα έργα της Μεσσηνίας, με ισάριθμες αποφάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας. Πρόκειται για έργα που αφορούν καθαρισμό ρεμάτων, κατασκευή πεζοδρομίων και συντήρηση δρόμων.

Επίσης, χθες υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός 82ης Ε.Ο. τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη», προϋπολογισμού 247.000 ευρώ. Την εκτέλεση του έργου αναλαμβάνει η εταιρεία Γ. ΜΑΡΑΣ & Χ. ΝΤΑΦΛΟΣ Ο.Ε. με έκπτωση 53,36%. Το έργο του ηλεκτροφωτισμού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 6 μήνες από την ανάρτηση της σύμβασης στο σύστημα.

Παρατάσεις
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης του έργου «Κατασκευή, επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα και καθαρισμός της κοίτης ρεμάτων στους Δήμους Καλαμάτας – Μεσσήνης (2018)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι ο εργολάβος Ιωάννης Αργυράκης και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει εκτελεστεί το 100% του συμβατικού αντικειμένου. Αιτία της παράτασης είναι η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης.

Το δεύτερο έργο που πήρε παράταση είναι αυτό της κατασκευής πεζοδρομίων στην 1η Επ. Οδό (τμήμα γέφυρα Βυρού – Λύκειο Καρδαμύλης)», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι ο εργολάβος Παρασκευάς Καλλιντέρης. Από το έργο έχει εκτελεστεί πλέον το 85% του συμβατικού αντικειμένου και έχει συνταχθεί συμπληρωματική σύμβαση «ήσσονος σημασίας», ποσοστού 14,79% της αρχικής σύμβασης. Εκκρεμεί μόνο η εκτέλεση των εργασιών σήμανσης, οι οποίες δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, λόγω της αναστολής και της περιορισμένης λειτουργίας των σχετικών με τη σήμανση και την οδική ασφάλεια επιχειρήσεων την προηγούμενη περίοδο.

Έργα
Παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου εγκρίθηκε και για το έργο «Συντήρηση – οδική ασφάλεια αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η Εθνική Οδό (τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη)», προϋπολογισμού 660.000 ευρώ.

Ανάδοχος εργολάβος είναι Τζικάκης Ευστάθιος και η παράταση δόθηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασίας έγκρισης του 2ου ΑΠΕ του έργου, ο οποίος τακτοποιεί τις ποσότητες των συμβατικών εργασιών εντός της προθεσμίας εκτέλεσης. Έχουν εκτελεστεί εργασίες πλέον του 95% του έργου και εκκρεμεί μόνο η ολοκλήρωση των εργασιών ασφάλισης, οι οποίες καθυστέρησαν εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και ο έλεγχος των επιμετρήσεων.

Τέλος, παράταση για την ολοκλήρωσή του πήρε και το έργο «Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 1η Επαρχιακή Οδό (τμήμα Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αγ. Νίκων)», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ανάδοχος είναι ο εργολάβος Τζικάκης Ευστάθιος και από το έργο έχει εκτελεστεί πλέον του 95% του συμβατικού αντικειμένου, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί τόσο ο ποσοτικός όσο και ο ποιοτικός έλεγχος των τελευταίων ασφαλτικών εργασιών και των εργασιών σήμανσης από την επίβλεψη, καθώς και η έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών.

Της Βίκυς Βετουλάκη