Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία

Τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, πραγματοποιήθηκε προχθές. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και η στήριξή του. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”, Παντελής Δρούγας.

Κατά τη συζήτηση, πέραν των αναφορών για την πορεία και την πολιτιστική αξία του θεσμού, συμφωνήθηκε η σύναψη 3ετούς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. “Φάρις”, προκειμένου το Φεστιβάλ να συνεχίσει να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Μάλιστα, αποφασίστηκε το σχέδιο της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης να συνταχθεί από το υπουργείο και το επόμενο δεκαπενθήμερο να αποσταλεί σε Περιφέρεια, Δήμο και Κ.Ε. «Φάρις» για να διατυπωθούν οι παρατήσεις τους.

Όσον αφορά στο ποσό της χρηματοδότησης, αυτό θα καθοριστεί επακριβώς στο κείμενο της προγραμματικής σύμβασης και θα είναι ανάλογο των χρηματοδοτήσεων των προηγούμενων ετών.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εξωστρεφούς χαρακτήρα του Φεστιβάλ εξετάζεται ορισμένες εκδηλώσεις να παρουσιάζονται και εκτός Καλαμάτας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αξιοποίηση Μεγάρου Χορού
Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του χώρου προκειμένου, αφενός, να είναι βιώσιμο και, αφετέρου, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, αλλά γενικότερα της Πελοποννήσου.

Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει εξειδικευμένη συζήτηση, ενώ ήδη λαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου το Μέγαρο να αξιοποιηθεί μέσα από παραστάσεις και πρόβες της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.