Έρχεται προκαταβολή 200.000 ευρώ για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Έρχεται προκαταβολή 200.000 ευρώ για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Άμεση είναι η ανταπόκριση του υπουργείου Πολιτισμού στο Δήμο Καλαμάτας, αναφορικά με τη στήριξη του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, υπήρξε επικοινωνία για να εκκινήσουν οι διαδικασίες και έως το τέλος του έτους να έχει πιστωθεί προκαταβολή της χρηματοδότησης για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου, η υπουργός έδωσε εντολή να αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά και να προχωρήσει η πίστωση ποσού 200.000 ευρώ ως προκαταβολή για το ερχόμενο Φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο Πολιτισμού, σε Περιφέρεια, Δήμο και «Φάρις», το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης τριετούς διάρκειας για τη στήριξη του Φεστιβάλ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ανάλογη των προηγούμενων ετών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού στηρίζει με πράξεις τον πολιτισμό της περιοχή μας.