Η εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας με εκδηλώσεις από σήμερα

Η εορτή του Προστάτη  της Πολεμικής Αεροπορίας με εκδηλώσεις από σήμερα

Τετραήμερος θα είναι ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, και θα διαρκέσει από σήμερα Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος από σήμερα έως και την Κυριακή θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο, δε, προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6, Ελικόπτερο Έρευνας – Διάσωσης ΑΒ – 205, καθώς και σκάφος του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης.

Να σημειωθεί πως η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό ως εξής:

-Την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από 9.00 έως 17.00

-Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, από 13.30 έως 17.00.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού, αύριο Παρασκευή στις 9.00 το πρωί η 120  ΠΕΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη Καλαμάτας (Φραγκόλιμνα)», ενώ την Κυριακή στις 12.15 θα τελεσθεί επίσημος εορτασμός – δοξολογία στο Α/Δ.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του COVID-19 οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Για τους επισκέπτες είναι απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προστασίας, η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ. μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς και η αποφυγή συνωστισμού στους χώρους της στατικής έκθεσης.