«Ουρές» αυτοκινήτων για “drive – through” τεστ κορωνοϊού στην Καλαμάτα

«Ουρές» αυτοκινήτων για “drive –  through” τεστ κορωνοϊού στην Καλαμάτα

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Καλαματιανών οδηγών για τα “γρήγορα τεστ” κορωνοϊού που διεξήχθησαν χθες το πρωί έξω από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας έκαναν συνολικά 164 τεστ, εκ των οποίων τρία βρέθηκαν θετικά.
Όλοι όσοι εξετάστηκαν έλαβαν απάντηση στο κινητό τους έπειτα από λίγη ώρα, ενώ οι «θετικοί» θα πρέπει να προβούν σε μοριακό έλεγχο είτε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό κέντρο είτε επικοινωνώντας με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να κλείσουν ραντεβού.

Η ίδια δράση θα επαναληφθεί την επόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου, από τις 8.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., και πάλι στο δρόμο παραπλεύρως του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Επίσης, σύλλογοι και φορείς της περιοχής θα μπορούν και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα να επικοινωνήσουν είτε στο 2721045500 είτε μέσω email kykcovid19@gmail.com, αν επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Επίσης χθες, κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία.
Την ίδια ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 27 ασθενείς, από 33 έως 90 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί οι ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική “covid-19” του νοσοκομείου έφτασαν τους 32, ωστόσο νωρίς το απόγευμα πέντε πήραν εξιτήριο και θα συνεχίσουν την ανάρρωση κατ’ οίκον.

Πάντως, η διοίκηση και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η πίεση στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκεται στο “κόκκινο”. Μόνο χθες οι διασωληνωμένοι έφτασαν συνολικά στη χώρα τους 443, ενώ καταγράφηκαν ακόμα 63 θάνατοι από επιπλοκές του νέου ιού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρωγός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Συνάντηση με τον Άγγελο Χρονά, γενικό χειρουργό και περιφερειακό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε προχθές στο γραφείο της η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε από τη διοικήτρια για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου και του πρόσθετου ρόλου του ως COVID νοσοκομείου.

Η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε στην ανάγκη προμήθειας πρόσθετου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου, κάτι που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού και επιπλέον θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την διαδικασία περίθαλψης των περιστατικών.

Ο κ. Χρονάς διαβεβαίωσε τη διοικήτρια ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός στις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, όπως για την πρόθεση του περιφερειάρχη κ. Νίκα για άμεση ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στις δράσεις υποστήριξης και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID 19.

Επίσης εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που αυτές τις δύσκολες στιγμές καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στο μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας, υπηρετώντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Με τη σειρά της η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη για την πολύτιμη στήριξη και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του νοσοκομείου που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις διαχείρισης και νοσηλείας επιβεβαιωμένων ασθενών Covid-19, όπως και σε αιτήματα απαραίτητων παρεμβάσεων για τη νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας