Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Φθάνει πια η κοροϊδία και τρίωρη στάση εργασίας

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Φθάνει πια η κοροϊδία και  τρίωρη στάση εργασίας

Στις 26 Νοέμβρη το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας στην απεργία που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Κι όπως τοποθετείται επ’ αυτού: «Ο αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για μόνιμες προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση στις υποδομές των νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας της νεολαίας για ενίσχυση των υποδομών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων, είναι και δικός μας αγώνας. Ο αγώνας των δασκάλων και καθηγητών για μόνιμες προσλήψεις στην Δημόσια Παιδεία, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας των εργαζομένων σε επισιτισμό, τουρισμό, στα σουπερ μάρκετ και τα καταστήματα, για δουλειά με αξιοπρέπεια και εβδομαδιαία ξεκούραση, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας στα τρόφιμα-ποτά, για εργασία χωρίς συνωστισμό, με σταθερό εβδομαδιαίο ωράριο και με μέτρα προστασίας για την υγεία τους, είναι και δικός μας αγώνας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, δίνουμε το δικό μας αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, για υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας. Δίνουμε το δικό μας αγώνα καθημερινά ενάντια στην απαξίωση της δουλειάς μας, που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση μέσω της διάλυσης των ΔΕΥΑ και τη συγχώνευσή τους σε επίπεδο Περιφέρειας.

[…] Στις 26 Νοέμβρη θα δώσουμε δυναμική παρουσία στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία. Επίσης, προγραμματίζουμε δράσεις στους χώρους δουλειάς και κινητοποιήσεις στις Δημοτικές Αρχές των ΔΕΥΑ, καλώντας τους να σταθούν στο πλευρό μας και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά της αποκλειστικής αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, καλούμε για πολλοστή φορά τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, για να δώσει τη δυνατότητα κάλυψης σε όσους θέλουν να απεργήσουν και δεν καλύπτονται».