“Σταθερή” η Μεσσηνία σε νέα κρούσματα κορωνοϊού και ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

“Σταθερή” η Μεσσηνία σε νέα κρούσματα κορωνοϊού και ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

“Σκέψεις” και για κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από Δευτέρα 

«Σταθερή» παρέμεινε η εικόνα της Μεσσηνίας στην “πορεία” της πανδημίας χθες. Συνολικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ την ίδια στιγμή στην κλινική “covid -19” του νοσοκομείου νοσηλεύονται 25 ασθενείς. 

Αναλυτικά, έξι ασθενείς που ανήκουν στην ηλικία 30-50, οκτώ 51-65, πέντε 66-75 και έξι άνω των 75. Εξιτήριο πήραν χθες δύο ασθενείς, ενώ έγιναν 3 νέες εισαγωγές. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου δίνει καθημερινή «μάχη» για να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται με φαρμακευτική αγωγή και να μη χρειαστεί να διασωληνωθούν. Οι «κλίνες» ΜΕΘ, 6 στο σύνολο, για ασθενείς με covid θα είναι έτοιμες την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχει ειλημμένη απόφαση για ενίσχυση του νοσοκομείου με γενικούς ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. 

Σε πανελλαδικό επίπεδο για ακόμα μια μέρα καταγράφηκε υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων. Συνολικά ανακοινώθηκαν 3.038 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 38 ακόμα θάνατοι. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, που “εκτοξεύθηκε” στους 336! Εκτός της Βόρειας Ελλάδος σημαντική “πίεση” δέχεται πλέον και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι καθημερινά στο ΕΣΥ γίνονται περίπου 350 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. 

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται υπάρχουν πλέον σκέψεις για “κλείσιμο” των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα. 

Του Κώστα Γαζούλη