Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια η Μεσσήνια πανεπιστημιακός Ν. Σερεμετάκη

Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια η Μεσσήνια πανεπιστημιακός Ν. Σερεμετάκη

Προσκεκλημένη του γνωστού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (στη Σάντα Κρουζ) και συγκεκριμένα του Κέντρου Πολιτισμικών Σπουδών και του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών η διαπρεπής Μεσσήνια πανεπιστημιακός, Νάντια Σερεμετάκη, πραγματοποιεί σεμινάριο σε καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και ανοικτή διάλεξη στο πανεπιστημιακό κοινό το τρέχον φθινόπωρο. Στον ετήσιο αυτό διεπιστημονικό σεμιναριακό κύκλο που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μετέχουν γνωστοί διανοητές και επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα πολιτισμού και ιστορίας, κυρίως δε στο θέμα «κοινωνική μνήμη».

Όπως αναφέρεται στην σχετική περιγραφή, το ερευνητικό-συγγραφικό έργο της κας Σερεμετάκη σε θέματα αισθητήριας μνήμης αποτελεί θεμελιακό κείμενο στη διεπιστημονική ερευνητική ομάδα του εν λόγω πανεπιστημίου.

Ως γνωστόν, το έργο της κας Σερεμετάκη εστιάζει και στη Μεσσηνία. Η συμμετοχή αυτή είναι μέρος των συνεχιζόμενων διεθνών δραστηριοτήτων της, που το τρέχον έτος ξεκίνησαν με σεμιναριακή διάλεξη που έδωσε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στην Ευρώπη, την άνοιξη, ως προσκεκλημένη ανθρωπολόγος.