Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για τα αδέσποτα ζώα -Κακούργημα ο βασανισμός

Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για τα αδέσποτα ζώα -Κακούργημα ο βασανισμός

Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Μεσσήνης, μεταξύ των αντιδημάρχων Καλαμάτας και Μεσσήνης Γιώργου Φάβα και Τάσου Παπαγεωργίου, παρουσία του διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Λιοντήρη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που πρόκειται να λειτουργήσει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μεσσήνης από το νεοσύστατο Διαδημοτικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο Δήμοι έχουν λάβει ήδη τη σχετική απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες σύνταξης και υποβολής του φακέλου στο υπουργείο Εσωτερικών, φάκελος που θα περιέχει τη μελέτη εφαρμογής – υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σχετικά με την ίδρυση του καταφυγίου.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκαν και οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετατράπηκε σε κακούργημα το αδίκημα του βασανισμού ζώων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή σε βάρος της πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Α.Π.