Δυο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Αμετάβλητη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου παραμένουν δυο διασωληνωμένοι

Δυο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Αμετάβλητη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  όπου παραμένουν δυο διασωληνωμένοι

Ξεπέρασαν ξανά τα χίλια τα κρούσματα σ’ όλη τη χώρα

Δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες κατά την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή μας παραμένει καλή ωστόσο δε χωρά κανένας εφησυχασμός… Πόσω μάλλον, ότι παρά την “ύφεση” σε νέα κρούσματα στην περιοχή το Δεκέμβριο, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει αμετάβλητη. Χθες, βρίσκονταν 9 ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας στην Κλινική covid19 ενώ δυο ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται διασωληνωμένοι, σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ. 

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά κρούσματα του νέου ιού, ύστερα από μια “πλασματική” μείωση λόγω των εορτών, χθες ξεπέρασαν και πάλι τα χίλια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους επιστήμονες. Υπάρχει,  δε, ο φόβος της χαλάρωσης, λόγω του εορταστικού κλίματος, της κούρασης του κόσμου από την παρατεταμένη “καραντίνα” αλλά και της αισιοδοξίας που δημιουργεί το εμβόλιο, το οποίο όμως δεν έχει φτάσει ακόμα στο γενικό πληθυσμό. Η ανησυχία γίνεται εντονότερη, αν αναλογιστούμε ότι μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες όπου οι ιώσεις βρίσκονται στην “έξαρσή” τους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους. Συνολικά, χθες , ανακοινώθηκαν 1.047 νέα κρούσματα ενώ 58 συμπολίτες μας κατέληξαν. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι συνολικά 458 ασθενείς  στα Νοσοκομεία της χώρας. 

Μέσω του “testing.gov.gr” δωρεάν γρήγορα τεστ για όλους τους πολίτες

Σε εφαρμογή μπήκε τέλος και η ειδική πλατφόρμα “testing.gov.gr” όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εξεταστούν με “rapid test” για το νέο ιό μπορούν να το κάνουν. Ακολουθώντας τις οδηγίες θα λάβουν μήνυμα για το που μπορούν να εξεταστούν κλείνοντας ουσιαστικά ραντεβού.  Στην περιοχή μας,  εκτός του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, συγκεκριμένο αριθμό λίγων τεστ θα μπορεί να διενεργεί και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, ωστόσο αυτό θα γίνεται κατόπιν οδηγιών αποκλειστικά μέσα απ’ την παραπάνω “πλατφόρμα”. Επίσης, πιθανό είναι να δημιουργηθούν ανάλογα κέντρα εξεταστικά για “rapid test” και από την Πολεμική Αεροπορία, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Για να μην υπάρχει πάντως καμία σύγχυση όσοι φορείς επιθυμούν να συνεχίσουν τα μαζικά “rapid test” θα μπορούν να έρχονται σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία, ούτως ή άλλως συνεχίζουν τους μαζικούς ελέγχους.