Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή επικοινωνία μαθητών με το διακεκριμένο επιστήμονα Ηλία Μόσιαλο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή επικοινωνία μαθητών με το διακεκριμένο επιστήμονα Ηλία Μόσιαλο

Το διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, Ηλία Μόσιαλο, φιλοξένησαν διαδικτυακά χθες τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ο κ. Μόσιαλος είναι καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London και συνδιευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνομίλησε δε διαδικτυακά με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά τόσο για την προσωπική του πορεία μέχρι τώρα όσο και για το επίκαιρο θέμα της πανδημίας και του εμβολίου, το οποίο σύντομα θα διατίθεται στη χώρα μας. 

Ο κ. Μόσιαλος συμβούλευσε τους μαθητές να είναι ανήσυχα πνεύματα, να μην επαναπαύονται και να αναζητούν τη γνώση και την αλήθεια. Τους είπε ότι ίσως σε κάποια φάση της ζωής τους αναγκαστούν να αλλάξουν πορεία και ότι αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά μια καινούργια αρχή.

Επίσης, τους ενημέρωσε για την τεχνολογία πίσω από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ότι είναι ασφαλές, αυτό που θα μας σώσει από την πανδημία και ότι δεν είναι μόνο για τη δική μας προστασία, αλλά και για την προστασία των αγαπημένων μας. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους καθηγητές οι οποίοι διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και έλαβαν εμπεριστατωμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις.

«Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά», σχολιάζεται σχετικά, «πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας, ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει να έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες και με αυτόν τον τρόπο να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο για την αμεσότητα και τον πολύ κατανοητό τρόπο που συνομίλησε με τα παιδιά μας και έλυσε τις απορίες όλων μας».