Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κατά Αναστασόπουλου για τα πυρηνελαιουργεία

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κατά Αναστασόπουλου  για τα πυρηνελαιουργεία

Κατά Αναστασόπουλου για τα πυρηνελαιουργεία στρέφεται το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει: «Μεγάλη έκπληξη και λύπη μάς προκάλεσε η -ατυχής τουλάχιστον- τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 18/12/2020, όπου στην προσπάθεια του να παρουσιάσει τις διαστάσεις του ζητήματος της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, αδίκως και κυρίως ανεπίτρεπτα χρησιμοποίησε το θεσμό του Επιμελητηρίου για να προκαλέσει ατέχνως ο ίδιος θόρυβο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποτελεί Δημόσιο Φορέα που οφείλει να επιτελεί το ρόλο του και να ανταποκρίνεται στις δράσεις των μελών του. Στο χώρο του, που αποτελεί και την καταστατική έδρα του “Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων”, διενεργήθηκε σύσκεψη πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου, στην οποία τέθηκαν, ως είθισται, όλα τα ζητήματα και εκπονήθηκε ένα πλαίσιο προτάσεων, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους Ελαιοτριβείς, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Πυρηνελαιουργούς του Νομού Μεσσηνίας (25/09/2020).

Κόντρα στην πρόθεση οποιουδήποτε να αποσιωπώνται τα προβλήματα των παραγωγικών φορέων του τόπου μας, αλλά και ενάντια στην επιθυμία ορισμένων για μια σιωπηλή και αμέτοχη επιχειρηματική κοινότητα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος και δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της Πολιτείας σε θέματα παραγωγικής και βιώσιμης ανάπτυξης στο νομό μας, θα συνεχίσει -αδέσμευτα και ανεξάρτητα– να θέτει τις βάσεις για το δημόσιο διάλογο με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μας. 

Επ’ ουδενί επιτρέπεται σε κανέναν, να χρησιμοποιεί με τέτοιον τρόπο και να αφήνει υπονοούμενα για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, με σκοπό και μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε την σπίλωση του Φορέα τον οποίον -διαχρονικά- ανιδιοτελώς υπηρετούμε. Καλούμε άμεσα τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο να ανακαλέσει δημόσια τους προσβλητικούς ισχυρισμούς στους οποίους προέβη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 18/12/2020, σε βάρος του Ν.Π.Δ.Δ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των μελών μας, αλλιώς η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη αποτελεί μονόδρομο, με μοναδικό μας γνώμονα και σκοπό την υπεράσπιση της αλήθειας και του κύρους του επιμελητηριακού θεσμού».