Καλαμάτα: Συλλήψεις στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Καλαμάτα: Συλλήψεις στην επέτειο της  δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Το σκηνικό «σύγκρουσης» είχε δημιουργηθεί από τις προηγούμενες μέρες, με τη νέα  απαγόρευση συνάθροισης άνω των 4 ατόμων… λόγω της πανδημίας. Έτσι, η προχθεσινή μέρα… έφερε στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου μία διμοιρία ΜΑΤ, δεκάδες αστυνομικούς από την ΟΠΚΕ, ασφαλίτες και αρκετούς βαθμοφόρους αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Κι όλα αυτά, επειδή καθ’ όλα νόμιμα η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας είχε ανακοινώσει δημόσια συγκέντρωση για το πρωί της Κυριακής, με αφορμή της συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Έτσι, πρωί πρωί η πλατεία ήταν γεμάτη από περιπλανώμενους… φρουρούς της τάξης. Η ένταση είχε ήδη «ανάψει» γρηγορότερα, αφού νωρίς το πρωί της Κυριακής οι φρουροί της τάξης διαπίστωσαν ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν γεμάτο με πρόσωπα δολοφονημένων από την κρατική βία.

Έτσι, την ώρα της επίσημης συγκέντρωσης δεν υπήρχε καθόλου διάθεση για συζήτηση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι δεν ήταν παραπάνω από 10- 15 άτομα.

Τη στιγμή που τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης διαμαρτυρήθηκαν και προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, η Αστυνομία άρχισε τις συλλήψεις. Μάλιστα, το μένος και το ύφος τους ήταν τέτοιο που παραλίγο να βρεθούμε και εμείς στην Αστυνομική Διεύθυνση, μια και ορισμένοι εκ των… φρουρών της τάξης έκριναν ως “υπερβολική” τη διάθεση που δείξαμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Τελικά, συνελήφθησαν τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης, τα οποία κρατήθηκαν επί ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση. Στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβίαση των κανονισμών που αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας, ενώ ορίστηκε και τακτική δικάσιμος.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη