«Καθαρή» από κορωνοϊό χθες η Μεσσηνία, 217 αρνητικά «γρήγορα τεστ» στην Καλαμάτα

«Καθαρή» από κορωνοϊό χθες η Μεσσηνία,  217 αρνητικά «γρήγορα τεστ» στην Καλαμάτα

Νοσηλεύεται για 3η  μέρα διασωληνωμένη ηλικιωμένη ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας 

“Covid free”, δηλαδή χωρίς κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ύστερα από τα 8 προχθεσινά, ήταν η Μεσσηνία χθες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας, συνέχισαν και χθες δειγματοληπτικούς ελέγχους με “rapid test” σε δομές και υπηρεσίες της Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργήθηκαν συνολικά 217 τεστ κορωνοϊού, τα οποία και ήταν αρνητικά. Το προσεχές Σάββατο δε, πρόκειται να γίνει εκ νέου εξέταση “drive through” για όσους το επιθυμούν στην πόλη της Καλαμάτας, σε μέρος και ώρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική “covid 19” είναι 8, ενώ για 3η μέρα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ για κορωνοϊό η ηλικιωμένη ασθενής με καταγωγή από τη Σπάρτη.

Τέλος, σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν χθες 1.190 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 85 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές του νέου ιού, ενώ η «ασφυκτική πίεση» στις ΜΕΘ συνεχίζεται με 552 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.