Νέα απάτη στην Καλαμάτα με παραπλανητική αγγελία πώλησης αυτοκινήτου

Νέα απάτη στην Καλαμάτα με  παραπλανητική αγγελία πώλησης αυτοκινήτου

Κατάφεραν να αποσπάσουν από 46χρονο 6.200 ευρώ

Δεύτερη απάτη, από διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την πρώτη, έγινε σε βάρος Μεσσήνιου με τη χρήση παραπλανητικής αγγελίας στο ίντερνετ για πώληση αυτοκινήτου σε «τιμή ευκαιρίας».

Αυτή τη φορά οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 6.200 ευρώ, υποτίθεται για την αγορά ενός αγροτικού αυτοκινήτου, αντί του συνολικού ποσού των 7.500 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα συνελήφθησαν 23 άτομα.

Νέα απάτη

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε απάτη σε βάρος 42χρονου στην Καλαμάτα, καθώς ένας 44χρονος και μια 40χρονη από την Αθήνα κατάφεραν να του αποσπάσουν 1.240 ευρώ, δήθεν για την αγορά αυτοκινήτου. 

Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε και μια δεύτερη, αλλά αυτή τη φορά άλλοι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες είχαν αναρτήσει σε γνωστό ιστότοπο πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ένα αγροτικό αυτοκίνητο σε τιμή ευκαιρίας 7.500 ευρώ.

Στην αγγελία ανταποκρίθηκε 46χρονος από χωριό της Καλαμάτας, με τον οποίο επικοινώνησε ένας άντρας και στις 25 Νοεμβρίου συμφώνησαν την αγοραπωλησία.

Ωστόσο, ο «πωλητής» του αυτοκινήτου έπεισε τον 46χρονο να προχωρήσουν σε έναν περίεργο τρόπο συναλλαγής. Του είπε ότι δήθεν για «φορολογικούς λόγους» θα του καταθέσει 6.200 ευρώ στο λογαριασμό του και το θύμα μετά θα του τα επέστρεφε. Ο 46χρονος πείσθηκε και του έδωσε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού. Ο δράστης τού έστειλε ηλεκτρονικά δήθεν δύο αποδεικτικά κατάθεσης (εμβάσματος) του ποσού των 6.200 ευρώ στο λογαριασμό του θύματος και του ζήτησε να κάνει εκείνη τη στιγμή τις αντίστοιχες καταθέσεις σε αυτούς τους δύο λογαριασμούς. Ο 46χρονος χωρίς να περιμένει να δει τα χρήματα στο λογαριασμό του που, υποτίθεται, του είχαν στείλει, πίστεψε τα «κάλπικα» εμβάσματα και έκανε τις καταθέσεις.

Αμέσως μετά ο πωλητής χάθηκε χωρίς φυσικά να παραδώσει κανένα αυτοκίνητο και έτσι ο 46χρονος κατέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου κατήγγειλε το γεγονός.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας στους τραπεζικούς λογαριασμούς πρόεκυψαν τα στοιχεία δύο ατόμων και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 30χρονου και ενός 58χρονου.

Επιχείρηση

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών έγιναν έλεγχοι σε 844 άτομα, εκ των οποίων 673 ήταν Έλληνες και 171 αλλοδαποί, καθώς και σε 629 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν 90 άτομα, από τα οποία 48 ήταν Έλληνες και 42 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 136 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 39 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα και ειδικότερα:

-Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο αλλοδαπός κατηγορείται και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος. Συγκεκριμένα, στη Μεσσήνη συνελήφθη 26χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 0,5 γραμμάρια κοκαΐνης. Στο Αριστοδήμειο συνελήφθη 45χρονος με 15 ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσήνη ένας 26χρονος  με 4,9 γραμμάρια χασίς, στη Σπερχογεία ένας 41χρονος με 0,4 γραμμάρια χασίς. Επίσης στο Αριστοδήμειο συνελήφθη ένας 45χρονος με 11,2 γραμμάρια χασίς, καθώς και ένας 19χρονος  αλλοδαπός στο ίδιο χωριό, ο οποίος κατείχε 6,6 γραμμάρια χασίς, αλλά και ένα πλαστό 50 ευρώ

-Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τρία άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Δώδεκα αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη