Πωλητήρια έχουν βάλει τουλάχιστον 37 ξενοδοχεία της Μεσσηνίας

Πωλητήρια έχουν βάλει  τουλάχιστον 37 ξενοδοχεία της Μεσσηνίας

Σε Μάνη και Δυτικό παραλιακό μέτωπο τα περισσότερα 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον 37 ξενοδοχεία στη Μεσσηνία, από τον Ιούνιο και ύστερα και κυρίως μετά το Σεπτέμβριο, έχουν βάλει πωλητήρια και σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για την απόφαση των ιδιοκτητών τους είναι η πολύ κακή φετινή χρονιά στον τουρισμό.

Σε έναν και μόνο γνωστό ιστότοπο για αγορές και πωλήσεις ακινήτων, ανακαλύψαμε 37 αγγελίες για πώληση ξενοδοχείων σε διάφορες περιοχές του νομού μας. Κι αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων σίγουρα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρουμε, καθώς υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που φιλοξενούν τέτοιες αγγελίες, ενώ πολλές τέτοιες αγοραπωλησίες γίνονται μέσω μεσιτικών γραφείων ή και γνωριμιών.

Και πόσα άλλα…

Τα πωλητήρια που έχουν μπει σε αυτά τα 37 ξενοδοχεία της Μεσσηνίας αφορούν μικρές, αλλά και μεγάλες και ακουστές τουριστικές μονάδες. Κάποιες έχουν κλείσει προσωρινά ή χρειάζονται συντήρηση και ανακαίνιση, ενώ άλλες είναι εν λειτουργία και έτοιμες να συνεχίσουν με νέο ιδιοκτήτη.

Οι περισσότερες από τις 37 αγγελίες για πώληση ξενοδοχείων στη Μεσσηνία έχουν δημοσιευθεί από ν Ιούνιο και ύστερα, ενώ περισσότερες από 20 έχουν δημοσιευθεί μετά το Σεπτέμβριο, όπερ σημαίνει ότι πολλοί ιδιοκτήτες περίμεναν να περάσει η τουριστική περίοδος, μήπως και άλλαζε κάτι.

Οι πωλήσεις αφορούν από πολύ μικρές μονάδες, μόλις 140 τ.μ., που πωλούνται στην τιμή των 85.000 ευρώ, έως και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, με τη μεγαλύτερη τιμή να φτάνει τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσά τους και ευκαιρίες, όπως συγκρότημα με νεόδμητες μεζονέτες σε παραλιακή περιοχή της Μεσσηνίας, 240 τ.μ., με τιμή μόλις 115.000 ευρώ.

Σε όλη τη Μεσσηνία

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές, τα περισσότερα ξενοδοχεία που πωλούνται βρίσκονται στη Μάνη και στις τουριστικές περιοχές από Πεταλίδι έως και Κορώνη.

Συγκεκριμένα, στο παραλιακό μέτωπο από Πεταλίδι έως και Κορώνη έχουν καταχωρηθεί για πώληση συνολικά 12 αγγελίες τουριστικών καταλυμάτων.

Στην περιοχή της Μάνης πωλούνται 11 τουριστικές μονάδες, στην Καλαμάτα 3 και στην Κυπαρισσία άλλες 3. 

Η μεγαλύτερη μονάδα που πωλείται είναι περίπου 3.000 τ.μ. 

Επίσης, πωλούνται ξενοδοχεία σε Μεσσήνη, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Μεθώνη, Γιάλοβα, Φοινικούντα κ.α.

Δυστυχώς, οι δυσκολίες για τον τουριστικό κλάδο λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν έχουν ακόμα τελειώσει και σίγουρα όλοι οι επαγγελματίες έχουν μπροστά τους ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. 

Αυτό δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες σε μια Μεσσηνία που τουριστικά έχει πληγεί σημαντικά αυτή τη χρονιά.

Της Βίκυς Βετουλάκη