Στέλιος Πέτσα: Με το δοκίμιο του μητροπολίτη Μεσσηνίας οι χριστουγεννιάτικες ευχές του

Στέλιος Πέτσα: Με το δοκίμιο του μητροπολίτη Μεσσηνίας  οι χριστουγεννιάτικες ευχές του

Με το δοκίμιο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η πανδημία του Covid-19» οι χριστουγεννιάτικες ευχές του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα! 

Σε δημοσίευση στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρεται με επισυναπτόμενο το εξώφυλλο του δοκιμίου του μητροπολίτη Μεσσηνίας: «Σε μια περίοδο που όλοι μας παλεύουμε καθημερινά με την κόπωση της δεκάμηνης μάχης μας με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, και αναζητούμε μια ισορροπία μεταξύ υλικού και πνευματικού, διάβασα απνευστί το δοκίμιο του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσόστομου “Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η πανδημία του Covid-19”. Συγκρατώ από τα λόγια του ότι “η παράδοση του λόγου των Πατέρων της Εκκλησίας μπορεί να αποτελέσει την ανεξάντλητη πηγή των Αληθειών της πίστεως για τη ζωή του ανθρώπου και την κοινωνία στην προοπτική του μέλλοντος”. 

Και με την πίστη ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μοιράζομαι εν όψει των φετινών, διαφορετικών Χριστουγέννων, την υπενθύμιση από το σεβασμιώτατο του “ανθρωπολογικού κριτηρίου” του 88ου κανόνα της Πανθέκτης Οικουμενικής Συνόδου (692 μ.Χ.), σύμφωνα με το οποίο: “είναι δυνατή μια ‘κατ’ οικονομίαν’ υποχώρηση των κανονικών θεσμίων ως προς την ιερότητα του χώρου του ιερού ναού, με αποκλειστικό σκοπό και μόνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας”. Χρόνια Πολλά!».