Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας  στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Διανομή 9.000 μασκών σε μαθητές και νέες συνεργασίες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας δυναμώνει ακόμα περισσότερο και διευρύνει τις συνεργασίες του με φορείς και Δήμους του νομού, ενώ πάντα αφουγκραζόμενο τις επικρατούσες συνθήκες «πέφτει» κι αυτό στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, λοιπόν, όπως έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο του Κέντρου, Άγγελο Χρονά (που αρχικά ζήτησε προσοχή από όλον τον κόσμο αφού ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον ιό και δεν πρέπει να εφυσυχάζουμε), είναι ιδιαίτερη στιγμή για το ΚΕΠΕΠΨΥ, αφού από την πλευρά θα του συμβάλει όσο μπορεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό θα μοιράσει 9.000 υφασμάτινες μάσκες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Κατά τον κ. Χρονά, το Κέντρο έχει κάνει κάποια βήματα εξωστρέφειας, με τον κύκλο του να διευρύνεται, και στο πλευρό του Μεσσηνίας προστίθενται οι Δήμοι Μεσσήνης και Τριφυλίας, οπότε κι στις εκεί περιοχές θα πραγματοποιούνται δράσεις.

Κλείνοντας ανέφερε ότι το Κέντρο απέκτησε το νέο του λογότυπο, ενώ ανανέωσε και την ιστοσελίδα του και κάλεσε τον κόσμο να ενημερωθεί για τη δουλειά που γίνεται σε αυτό.

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, π. Φίλιππος Χαμαργιάς, δήλωσε ότι η τοπική Εκκλησία στηρίζει κάθε προσπάθεια πρόληψης, ενημέρωσης και προάσπισης της δημόσιας και ατομικής υγείας. Έτσι είναι ξανά δίπλα στο μεγάλο έργο που κάνει το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια ο π. Φίλιππος σημείωσε ότι τα βήματα εξωστρέφειας του Κέντρου είναι σταθερά, αλλά παράλληλα και μεγάλα. Πέραν των Δήμων που εντάχθηκαν σε αυτό, μέλη έγιναν επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του νομού.

Κλείνοντας ανέφερε ότι στόχος είναι η πρόληψη να μην είναι απλά μια λέξη στο λεξιλόγιο, αλλά δράση ζωής.

Τελευταίος πήρε το λόγο το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου, Σαράντος Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο έργο που γίνεται στο ΚΕΠΕΠΨΥ και θέλησε για αυτό να ευχαριστήσει την ηγεσία, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι δίπλα του.