Τρίερ Γερμανίας: Νεκροί ένας 45χρονος οδοντίατρος από τη Βέργα και η κόρη του

Τρίερ Γερμανίας: Νεκροί ένας 45χρονος οδοντίατρος από τη Βέργα και η κόρη του

Τραυματισμένη στο νοσοκομείο η σύζυγος και το δεύτερο παιδί τους

Η τραγωδία στο Τρίερ της Γερμανίας το βράδυ της Τρίτης, όταν 51χρονος Γερμανός οδηγός σκότωσε πέντε ανθρώπους σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μεταξύ αυτών ένα βρέφος εννέα εβδομάδων μαζί με τον πατέρα του, έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Η είδηση έχει σοκάρει και τη Μεσσηνία, καθώς ο νεκρός πατέρας είναι ο 45χρονος οδοντίατρος Γεώργιος Κομπιλίρης, ο οποίος καταγόταν από τη Βέργα, όπου μεγάλωσαν και έζησαν οι δικοί του μέχρι που μετανάστευσαν στη Γερμανία για ένα καλύτερο αύριο, ενώ η οικογένεια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και επισκεπτόταν συχνά στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η επίσης Ελληνίδα σύζυγός του, καθώς και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ συνολικά οι τραυματίες από το περιστατικό φτάνουν τους δεκαπέντε.

Το συμβάν
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Τρίερ, Βόλφραμ Λάιμπε, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής. Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, τύπου SUV, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου, επίσης, βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.

Π.Μπ.