80 εμβολιασμοί σε πολίτες άνω των 85 μέχρι χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

80 εμβολιασμοί σε πολίτες άνω των  85 μέχρι χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Ανεβάζει ταχύτητα” με περισσότερους εμβολιασμούς – Ετοιμάζεται και το Κ.Υ. Καλαμάτας: Σήμερα Αιμοδοσία, αύριο Εμβολιασμοί 

Ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τόσο το Σάββατο όσο και χθες Δευτέρα λειτούργησε ένα εμβολιαστικό κέντρο, όπου έγιναν 80 εμβολιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού και όσα εμβόλια «περίσσεψαν» κλήθηκαν να τα κάνουν υγειονομικοί. Σήμερα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναμενόταν και νέα «παρτίδα» εμβολίων, κάτι που θα αυξήσει και το ρυθμό του εμβολιασμού, καθώς θα γίνεται πλέον σε δύο εμβολιαστικά κέντρα. 

Υπενθυμίζουμε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης είναι προετοιμασμένο και για τη λειτουργία τεσσάρων εμβολιαστικών κέντρων ταυτόχρονα.

Παράλληλα, έτοιμο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς είναι και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, το οποίο παρέλαβε 36 φιαλίδια της Pfizer/Biontech, τα οποία και αντιστοιχούν σε 180 ή 216 δόσεις εμβολιασμού, καθώς μένει να αποσαφηνιστεί αν θα γίνονται 5 δόσεις από κάθε φιαλίδιο ή 6, σύμφωνα με νεότερη οδηγία της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στη Βουλή, διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με τη χρήση ειδικής σύριγγας. Τόνισε, επίσης, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε τη σχετική έγκριση και τροποποίησε τις οδηγίες, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο προώθησε τις συγκεκριμένες οδηγίες στα νοσοκομεία. Επισήμανε δε, ότι η έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Κ. Υ. Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ)

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, διοργανώνει στα ιατρεία του (Κανάρη & Πλάτωνος) εθελοντική αιμοδοσία. Όπως έχουμε ξαναγράψει επανειλημμένως, οι ανάγκες για αίμα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, είναι περισσότερες από ποτέ.

Του Κώστα Γαζούλη