Αλέξης Χαρίτσης: Να ενταχθούν κατά προτεραιότητα οι οδοντίατροι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Αλέξης Χαρίτσης: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης πλήττουν και τη δημόσια υγεία και την οικονομία»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας που αφορά στον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των οδοντιάτρων συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι «οι ιδιώτες οδοντίατροι και οι εργαζόμενοι στα οδοντιατρεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υψηλής επικινδυνότητας μόλυνσης, λόγω της φύσεως της εργασίας τους, απορροφώντας παράλληλα περιστατικά ασθενών, για να αποφορτίσουν τις επιβαρυμένες  δημόσιες δομές υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις σοβαρές ανεπάρκειες και ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας, λόγω φαινομένων αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως καταγγέλλουν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, τα οδοντιατρεία τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρέμειναν ασφαλή ως προς τους ασθενείς τους, με μηδενική διασπορά της νόσου». 

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον υπουργό Υγείας αν προτίθεται σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μεριμνήσει για να ενταχθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα οι οδοντίατροι στο Πρόγραμμα Εμβολιασμών.