Έφθασαν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας τα πρώτα εμβόλια για τον “covid19” (φωτογραφίες & βίντεο)

Έφθασαν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας τα πρώτα εμβόλια για τον “covid19” (φωτογραφίες & βίντεο)

Αύριο το πρωί ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Ιανουαρίου, και κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, έφθασαν στην Καλαμάτα, τα πρώτα εμβόλια της «Pfizer/Biotench» κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του Φαρμακείου της Νοσηλευτικής μονάδας, κα Έφη Θεοδωρέλου, πρόκειται για συνολικά 87 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 435 δόσεις εμβολίων. Οι εμβολιασμοί του Υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί  και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την  Κυριακή. Όπως, πρόσθεσε η κα Θεοδωρέλου, για 5 ημέρες η συντήρηση τους θα βρίσκεται σε ψυγεία από 2 έως 8 βαθμών κελσίου, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, έφθσαν και  τα πρώτα 100 εμβόλια (20 φιαλίδια) στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αύριο το πρωί ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τρεις πρώτοι που θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, ο ιατρός παθολόγος, Δημήτρης Σαρμαντζής και ο αναπλ. διοικητής, Δημήτρης Λαμπρόπουλος.