Έκκληση για προστασία και φιλοξενία αδέσποτης σκυλίτσας

Έκκληση για προστασία και φιλοξενία αδέσποτης σκυλίτσας

Μια παρέα μεγαλόσωμων σκύλων συγκεντρώνεται αυτές τις μέρες στην περιοχή της Υπαπαντής -κάποια ίσως έχουν ξεφύγει από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς φαίνονται καλοζωισμένα και καθαρά. «Πέτρα του σκανδάλου” είναι μια θηλυκιά σκυλίτσα που βρίσκεται σε οίστρο. Πολλοί από τους περίοικους βάζουν φαγητό και τα φροντίζουν, καθώς είναι όλα φιλικά. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι που, δικαιολογημένα, φοβούνται στη θέα των αρκετά μεγαλόσωμων ζώων και ειδικά όταν περνούν δεσποζόμενα αστείρωτα αρσενικά η καχυποψία είναι έντονη.

Φιλόζωη επαγγελματίας της περιοχής που βιώνει από κοντά την κατάσταση απέστειλε το παρακάτω μήνυμα, κάνοντας έκκληση να βρεθεί άμεσα φιλοξενία για το κοριτσάκι της παρέας, μέχρι να στειρωθεί, προκειμένου να μην προκύψουν κι άλλα κουτάβια που θα επιβαρύνουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα των αδεσπότων και φυσικά για να ξεφύγει από την σκληρή ζωή του δρόμου, αλλά και άμεσα να αποφευχθούν πιθανοί σκυλοκαβγάδες που σίγουρα φοβίζουν τον κόσμο:

«Η φύση πρέπει να προστατεύεται. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να μην φοβούνται και να προστατεύουν τα ζωντανά που εμφανίστηκαν στην πλατεία Υπαπαντής. Επίσης να είναι προσεκτικοί με τα κατοικίδιά τους γιατί η θηλυκιά που συνοδεύει η συγκεκριμένη παρέα βρίσκεται σε οίστρο. Επικοινωνήσαμε με τον φιλοζωικό όμιλο Καλαμάτας. Παρά την διάθεσή τους να βοηθήσουν δυστυχώς είναι δεμένα τα χέρια τους, καθώς είναι υπερπλήρεις και δεν είναι δυνατόν να αναλάβουν άλλο ζώο. Μέχρι να δοθεί μια λύση από τον Δήμο μήπως υπάρχει κάποιος φιλόξενος συμπολίτης μας να φιλοξενήσει την περί ου ο λόγος κυρία έως ότου στειρωθεί;».

Αν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει, για καλύτερο συντονισμό και καλύτερη προσέγγιση του ζώου, με την κα Μαρία που φροντίζει τη σκυλίτσα, στο τηλέφωνο 6932-462046.