Ένα νέο κρούσμα χθες στη Μεσσηνία – Εκκληση του δημάρχου Πύλου Νέστορος να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις οι δημότες

Ένα νέο κρούσμα χθες στη Μεσσηνία – Εκκληση του δημάρχου Πύλου Νέστορος να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις οι δημότες

Σταθερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με 13 ασθενείς να νοσηλεύονται… 

Μόλις ένα κρούσμα ανακοινώθηκε κατά την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Στο δε Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει αμετάβλητη η κατάσταση, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ και εβδομάδες δυο διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ για «covid 19», ενώ ακόμα 11 ασθενείς νοσηλεύονται στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική.

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία στην  περιοχή της Πυλίας. Ύστερα από τα κρούσματα στην κοινότητα της Κουκουνάρας, καθώς και σε γειτονικά χωριά, επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλούν και για νέα στην περιοχή της Πύλου.  Σύμφωνα, και με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πύλου Νέστορος, διαπιστώθηκαν δυο κρούσματα στο δημαρχείο της Πύλου και σήμερα ο χώρος θα απολυμανθεί.

Αξίζει δε, να σημειώσουμε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δείχνουν την εικόνα 4-5 ημερών πίσω. Οπότε τις επόμενες μέρες αναμένεται να δούμε και την επιδημιολογική εικόνα από την Πυλία να εμφανίζεται στις ανακοινώσεις για τη Μεσσηνία. 

Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, αύριο Πέμπτη στην περιοχή της Πυλίας θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για εκτεταμένους ελέγχους. Χθες, πάντως, με δελτίο Τύπου που «ανέβηκε» στην σελίδα στο facebook του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους συνδημότες του να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Στην «τελική ευθεία» ο εμβολιασμός υγειονομικών στη Μεσσηνία

Αύριο Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, αναμένονται τα 420 εμβόλια που προορίζονται για την πρώτη φάση εμβολιασμού των υγειονομικών σε δημόσιες δομές υγείας της Μεσσηνίας. Ανάλογα με το τι ώρα θα φτάσουν τα εμβόλια θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ιατρών, με το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί από το πρωί της Παρασκευής. Επίσημες πλέον ανακοινώσεις επ’ αυτού αναμένονται σήμερα ή το αργότερο αύριο από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.