Ερώτηση Αλ. Χαρίτση στη Βουλή: «Άμεση υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης»

Ερώτηση Αλ. Χαρίτση στη Βουλή: «Άμεση υλοποίηση του έργου  αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για την πορεία των έργων αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης «Πηγές Πηδήματος – Καλαμάτα – Μεσσήνη», μετά και τις τελευταίες διακοπές υδροδότησης που οφείλονται στην παλαιότητά του.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, «το έργο αντικατάστασης του πεπαλαιομένου κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019, στο πλαίσιο της πρόσκλησης VII του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” με χρηματοδότηση ύψους 11.127.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το έργο ξεκίνησε πρόσφατα και έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, λόγω της απαράδεκτης απόφασης του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου να καταργήσει το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Τ.Α. “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, μετονομάζοντάς το “Αντώνης Τρίτσης”, για να καρπωθεί πολιτικά τα ενταγμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έργα, με αποτέλεσμα για δεκάδες ενταγμένα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” σε όλη τη χώρα να καθυστερεί η υλοποίησή τους πλέον του ενός χρόνου. Παράλληλα, δεν έχει διασαφηνιστεί η χάραξη, από πού δηλαδή θα περνά ο αγωγός, εφόσον υπάρχουν επιφυλάξεις για την οδό Αθηνών που υπάρχει στην αρχική μελέτη, γεγονός που ίσως δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Χαρίτσης ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και ποια θα είναι η τελική ημερομηνία παράδοσής του, όπως και αν εξετάζει το ενδεχόμενο της υλοποίησής του πριν από τη συμβατική του προθεσμία λόγω του επείγοντος της αντικατάστασής του.