Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας: Προτάσεις προς το Δήμο για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων

Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας: Προτάσεις προς το Δήμο για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων

Μια σειρά ουσιαστικών προτάσεων που μπορούν να ανακουφίσουν την Καλαμάτα από το μεγάλο αριθμό των αδέσποτων ζώων υπέβαλε στο Δήμο ο Φιλοζωικός Όμιλος της πόλης, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια η «πρώτη γραμμή άμυνας» στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, με τους εθελοντές του όμως να έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους όσον αφορά στα ζώα που φροντίζουν και φιλοξενούν.

Ο ΦΟΚ καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει με τις δικές του ιδέες και προτείνει στο Δήμο Καλαμάτας τα παρακάτω:

«Κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας μας με τους πολίτες, μας ταλανίζουν πολλά θέματα όσον αφορά στα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας. Έτσι, λοιπόν, παραθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις μας στο Δήμο και αναμένουμε να μας γνωστοποιήσουν με γραπτή απάντηση, εάν ο Δήμος μπορεί να υλοποιήσει κάποια από τα παρακάτω:

1. Καταμερισμός τροφής σε φιλόζωους και καταγραφή μέσω αυτών, των αδέσποτων που ταΐζουν στην πόλη

2. Ανάρτηση ζώου για υιοθεσία σε Facebook και ιστοσελίδα του Δήμου (αν από την πρώτη ημέρα που το περισυλλέξετε μέχρι να γίνει η επανένταξη στο δρόμο αναρτηθούν τα ζώα, ίσως να μη γίνει και ποτέ αυτή η επανένταξη και να έχουν μια ευκαιρία στην ζωή…). Φυσικά και θα κοινοποιούμε τις αναρτήσεις σας, μέσω της σελίδας μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους κατάλληλους κηδεμόνες για τα ζώα αυτά

3. Προτεραιότητα στειρώσεων σε ζώα που τελείωσαν από οίστρο ώστε να μη γεμίζει η πόλη μας νέα σκυλιά (δίπλα από το πλυντήριο αυτοκίνητων “Νάσος” στη Ν. Είσοδο γέννησαν οι 2 σκύλες για δεύτερη φορά φέτος. Τα τελευταία 3 χρόνια γεννάνε κάθε 6μηνο. Επίσης γέννησε και η σκυλίτσα στον Σκλαβενίτη στην Αρτέμιδος για ακόμα μια φορά. Είναι έγκυος και η σκυλίτσα που κυκλοφορεί στην πλατεία. Ζώα φοβικά που δε πιάνονται και θα χρειαστούν ίσως παγίδες με συνεχή επίβλεψη)

4. Μεγαλύτερος αριθμός περίθαλψης και στειρώσεων γατών

5. Μεριμνά του Δήμου για ζώα τραυματισμένα ώρες που ο Δήμος είναι κλειστός, αργίες και γιορτές

6. Μέριμνα του Δήμου για βραδινά περιστατικά

7. Διαφημιστικό φυλλάδιο που να προάγει τη φιλοζωία, σε λογαριασμούς νερού

8. Επανένταξη ζώων σε σημείο οπού θα υπάρχει πρόσβαση σε νερό και τροφή. Παροχή φροντίδας τους από υπάλληλο του Δήμου

9. Έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Αγγελάκη και έπειτα από υπόδειξη του Δήμου, μπήκαν ταΐστρες σε 5-6 σημεία της πόλης. Είναι σημαντικό να μπουν και ποτίστρες καθώς τα ζώα είναι δύσκολο να βρουν νερό, ειδικά τους ζεστούς μήνες. Επίσης να αυξηθούν τα σημεία αυτά στην πόλη

10. Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου. Από τα πιο σημαντικά πράγματα σε κάθε πόλη καθώς μειώνεται το κόστος περίθαλψης ανά ζώο και μπορούν να γίνουν περισσότερες στειρώσεις/περιθάλψεις

11. Ενημέρωση για τα σκυλιά που έχουν περισυλλεχθεί αναφέροντας περιοχή που περισυλλέχθηκαν και πού και πότε έγινε επανένταξή τους, καθώς πολίτες αναζητούν αδέσποτα που περισυλλέχθηκαν για στείρωση και δεν έγινε επανένταξη στον τόπο περισυλλογής τους όπως ορίζει ο 4039.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε τις προτάσεις μας.  Εάν κάποιος πολίτης έχει επιπλέον πρόταση, παρακαλούμε να αφήσει σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση ή να επικοινωνήσει με μήνυμα».